szerző:
hvg.hu

Öt éve készült ajánlást csatolt főigazgatói pályázatához a rendező, Kálmán Yvonne ma már nem támogatná.

Ahogy korábban megírtuk, Kerényi Miklós Gábor bejelentette, hogy pályázik a Budapesti Operettszínház főigazgatói posztjára. Annak ellenére, hogy zaklatási botránya miatt április végén az intézmény eltanácsolta a volt művészeti vezetőt.

Amikor "Kero" közölte, hogy indul, a Facebook-oldalán közzétette pályázata első oldalát is, amely Kálmán Imre lányának, Kálmán Yvonne-nak az ajánlását tartalmazta. A szöveg 2013-as keltezésű.

Szerdán Kálmán Yvonne gyakorlatilag visszavonta az ajánlást, amikor azt írta Kerényi Miklós Gábor bejegyzése alá egy hozzászólásban: "Kero ma nem tamogatom Teged. Az a level volt irva 2013 ban Nem most! Ne hasznald a Kalman nevet!"

A Blikk ennek nyomán megkereste az operettszerző lányát, aki elismerte, hogy valóban ő írta a levelet öt évvel ezelőtt. "Azóta nagyon sok minden megváltozott, sok minden kiderült. KERO rengeteg embert tett tönkre, úgy kezelte a színházban a dolgozókat, mintha börtönben lennének. Hogy lehet megütni valakit? Ő maga ismerte el, hogy megtette, és nem érzi, hogy ez mennyire gyalázatos dolog" – mondta Kálmán Yvonne.

Szerinte Kerényi Miklós Gábor hazudik, amikor úgy tesz, mintha ő most is támogatná, pedig egy éve nem is beszéltek, és előtte is csak vitatkoztak. "Hiába kértem, hogy változtasson apám darabjainak rendezésén, nem tette. A Csárdáskirálynőt is úgy rendezte meg, hogy az a harcról, a háborúról szól, mert ő maga is mindig háborúzott mindenkivel. Örülök is, hogy a mostani igazgató, Lőrinczy György levette a műsorról, bár nagy veszteség. Remélem, újrarendezik majd, így visszakerül" – tette hozzá.

Kerényi Miklós Gábor a lapnak azt mondta, visszautasítja, hogy hazug lenne, és nem érti Kálmán Yvonne nyilatkozatát. A Csárdáskirálynő – magyarázta – 2008 óta volt műsoron abban a rendezésben, amit Kálmán most kifogásol. Ő úgy emlékszik, kettejük között sosem volt konfliktus.

A pályázatról októberben döntenek. Az Operettszínház főigazgatói posztjáért négyen indultak, Kerényi Miklós Gábor mellett az őt korábban kirúgó jelenlegi igazgató Lőrinczy György, Szente Vajk színész-rendező és Kiss B. Attila operaénekes.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!