szerző:
Tetszett a cikk?

“A konzervatív értékrend felvállalása még ma is kockázattal jár” – nyilatkozta a Demokrata nevű lapnak a népszerű zenész, Ákos. A hvg.hu természetesen szolidaritását fejezi ki minden megalázott és megszomorított, ellenszélben alkotó jobboldali művésznek. Együttérzésünket az alábbi fabulával nyilvánítjuk ki.

Falhoz lapulva oson a konzervatív popművész. Kapualjról kapualjra sasszézik, meg ne lássák a városban. Nagy kockázatot vállal, ha nappali fényben az utcára megy – még észrevehetik.

Asztalfiókba dolgozik már jó ideje. Örül, ha mégis megmutathatja, kiadhatja a dalait. Néhanapján azért meg-megjelenhet a kevéske nyomtatott vagy internetes újság, rádió vagy televízió valamelyikében, ami még maradt – s akkor se mindig teszi zsebre, ami kap.

A konzervatív művész impresszáriója remegő kézzel tárcsázza a rádiós szerkesztőt, hívja a klubot, fesztivált. Alig reménykedve keresi a városi napok szervezőjét. Nem szívesen látják őket. Ha el is jutnak egyikre-másikra, szerényen, lesütött szemmel bújnak meg a beksztédzs valami távoli kis sötét zugában. Egy ásványvizet, esetleg egy szottyadt vajas zsemlét talán adnak nekik.

A konzervatív művész menedzsere izzadó homlokkal tölti ki a Kulturális Alap pályázati űrlapját. Rég nem kaptak egy petákot sem, és most sem számíthatnak semmi jóra. Liftező gyomorral előszobázik az állami nagyvállalat vezetőjének irodája előtt – múltkor is kidobták, most sem számíthat semmire.

Nos igen, nagy kockázat manapság felvállalni a konzervatív könnyűzenésznek, s általában, a konzervatív művésznek – az embernek! – a nézeteit a mai Magyarországon. De az alkotó vár és kitart. Eljöhet még az idő, amikor a nemzet síkra száll, s végre együttműködés köt majd nemzeti színű szalagot a hon kebelére. Lesz még szőlő, lesz még lágy kenyér.

Addig meg csak kibekkeli valahogy.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eső, meleg, szél, napsütés – igazi áprilisi idő lesz jövő héten

Eső, meleg, szél, napsütés – igazi áprilisi idő lesz jövő héten

Csütörtökön ingyen utazhatnak a BKK-járatokon az autósok

Csütörtökön ingyen utazhatnak a BKK-járatokon az autósok

Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?

Minden idők egyik legnagyobb zsarolását látjuk, vagy a futball teljes reformját?