szerző:
hvg.hu

Az Operettszínház jelenlegi vezetője, Lőrinczy György nyerte el a társulat bizalmát.

Feljelentések és hárítások vezették fel az Operettszínházban az igazgatóválasztást. Nemcsak a jelenlegi vezető, Lőrinczy György indult, hanem a tavaly botrányos ügyek miatt, és botrányos körülmények között eltávolított művészeti vezető, Kerényi Miklós Gábor (KERO), mellettük pedig Szente Vajk színész, rendező, műsorvezető, illetve Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Állami Operaház magánénekese.

A jelölteket rendkívüli társulati ülésen hallgatták meg kedden délután, majd 423-an adták le a szavazatukat. A társulat bizalmát Lőrinczy György 53,4 százalékkal nyerte el, Szente Vajk 34,9, Kiss B. Attila 9,2 százalékot kapott, és volt 2,3 százaléknyi érvénytelen szavazat is. Kerényi Miklós Gábor a tanácskozáson elmondta a beszédét, annak végén azonban közölte, hogy visszavonja pályázatát – mondta el a hvg.hu-nak a közalkalmazott tanácsi elnöke. Arról, hogy KERO mivel indokolta azt, Peller Károly annyit mondott: nincs felhatalmazva arra, hogy erről beszéljen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!