szerző:
hvg.hu

Borovics Tamást még tiszteletbeli tűzoltóparancsnokká is avatták.

A Szegedi Nemzeti Színház színművésze, Borovics Tamás különleges kiképzésen vett részt a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon annak érdekében, hogy a lehető legalaposabban készülhessen fel az évad első bemutatójában, a Tótékban rá váró szerepére, Tót Lajos megformálására – számolt be róla a Katasztrófavédelem a Facebookon.

Örkény István klasszikusát Bezerédi Zoltán rendezésében szeptember 28-tól láthatja a közönség a Kisszínházban. Borovics Tamást, aki a mátraszentannai tűzoltóparancsnokot alakítja a darabban, szerdán Ördög István, a szegedi hivatásos tűzoltó-parancsnokság alezredese kiképzésben részesítette és tiszteletbeli tűzoltóparancsnokká avatta.

Mint a Katasztrófavédelem írja, a speciális felkészítésen a népszerű színészművész ellentmondás nélkül hajtotta végre a feladatokat: akár az igazi tűzoltók, lecsúszott a jól ismert csúszdán, tűzoltóautót irányított a parancsnoki székből, valamint megtanult fecskendővel tüzet oltani.

Érdemei elismeréseként az alezredes névre szóló sisakot és oklevelet ajándékozott neki, illetve hogy teljes legyen a kiképzés, tűzoltószokás szerint egy adag vizet is kapott a nyakába, majd kollégái kézfogással üdvözölték soraikban az újdonsült parancsnokot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!