szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A zenész végül úgy döntött, nem perel, de azt nem árulta el, hogy melyik zenekarról és dalról van szó.

Büntetőpert akart indítani Geszti Péter, mert egy zenekar engedély nélkül használta fel egyik dalát – mondta el a zenész az ATV #Bochkor című műsorában vasárnap.

"Egy ismert zenekar engedélyt kért egy dal felhasználására, amit nem adtunk meg. Egy jó pár évre rá mégiscsak felhasználták az egészet. Ezt eléggé zokon vettem, mert szerintem nem volt tisztességes. Dés Laci barátommal úgy döntöttünk, hogy pert indítunk, de kifejezetten nem polgári pert, hanem büntetőt, mert ezzel nem pénzt akartunk keresni, hanem úgy éreztük, hogy igazságtalanság történt és jogsérelem ért minket" – mondta Geszti a műsorban.

Hozzátette, úgy tudja, a zenekart más hasonló ügyben már elmeszelték, ezért az ügyvédjük arra figyelmeztette őket, hogy a büntetési tételek fokozódása miatt akár börtönbe is kerülhetnek, ha elveszítenek egy újabb pert. "Azért állítottuk végül le az ügyet, mert nem akartuk, hogy a sajtóban az jelenjen meg: miattunk kerültek börtönbe zenészek" – magyarázta Geszti Péter, hogy miért nem indították el végül a pert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

A magyaroknak bejön az EU-járványkezelése

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus,  Magyarország viszont a kivételek között

Jobban sújtja a bevándorlók munkahelyeit a koronavírus, Magyarország viszont a kivételek között