szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A televíziós bemutató december végén lesz, mozikban csak exkluzív vetítések keretében lehet majd megnézni az ötvenes évek Magyarországán játszódó filmet.

A Duna Televízión még idén le fogják adni a Mindenki című, Oscar-díjas rövidfilm rendezőjének, Deák Kristófnak az első egész estés alkotását. Pontos dátumot egyelőre a filmhu még nem ír, de felhívják a figyelmet arra, hogy a Foglyokat nem fogják túl sűrűn játszani a mozit.

Az idei CineFesten bemutatott alkotás az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Egy család otthonába két ÁVH-s alakjában bekopogtat a hatalom, és innentől kezdve nemcsak a család nem hagyhatja el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik – és egyikük sem sejti, hogy miért.

Foglyok főbb szerepeiben Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Soltész Bözse, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese láthatók. Szamosi Zsófia mellett több alkotó neve is visszaköszön az Oscar-díjas Mindenki stáblistájáról, többek között Balázs Ádám zeneszerző, Csillag Mano vágó, Steinhauser Andrea casting director és Péterffy Máté hangmérnök is erősítette a csapatot.

A filmet most mutatták be Goában, az A-listás Nemzetközi Indiai Filmfesztiválon versenyzett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Economist: A vasfüggöny helyén szivárványfüggöny választja szét Európát

Az Európai Unió szétesését vizionálta Budapesten a lengyel miniszterelnök

Az Európai Unió szétesését vizionálta Budapesten a lengyel miniszterelnök

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik

A tanítóképzőket lenyelik az egyházak, a tanárképzés lassan összeomlik