szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az intézmény megkapja a pénzt, a blokád azonban továbbra is fennáll.

Free SZFE
Egyre nagyobb az ellenállás a hallgatók és a tanárok részéről a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) autonómiájának csorbításával szemben a kormány döntése miatt, miszerint az egyetem alapítványként működhet tovább Vidnyánszky Attila vezetése alatt. Az SZFE körül kialakult szolidaritási mozgalomhoz egyre több világhírű művész csatlakozik, Vidnyánszkyék mégsem tágítanak. Az SZFE-botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.
Friss cikkek a témában

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az október 1-jei kormányinfón jelentette be, hogy a kormány döntött a Színház- és Filmművészeti Egyetem jövő évi költségvetési támogatásáról, a kuratórium kérésének megfelelően az eddigi összeg több mint kétszeresét, 3 milliárd forintot adnak az intézmény működtetésére.

Az erről szóló határozat kedden este a Magyar Közlönyben is megjelent, tehát most már hivatalos a döntés. Korábban Gulyás arról beszélt, hogy az összegből jut majd

a képzés támogatására, az infrastruktúra-fejlesztésre, a tanári-oktatói állomány bővítésére és mesterkurzusokra, bérrendezésre, ideiglenes campusbérlésre, valamint a campusépítési projekt előkészítésére.

A diákok továbbra sem tartják legitimnek az egyetemet fenntartó kuratóriumot, valamint az általuk kinevezett új vezetőséget. A blokád 51 napja tart, a hallgatók október 23-án nagyszabású, megemlékezéssel egybekötött demonstrációt tartanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Menczer Tamás: George Clooney egy jó színész, de nem világpolitikai orákulum

Menczer Tamás: George Clooney egy jó színész, de nem világpolitikai orákulum

Szabálytalan közpénzfelhasználás miatt vizsgálat indult a volt japán kormányfő ellen

Szabálytalan közpénzfelhasználás miatt vizsgálat indult a volt japán kormányfő ellen

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről

Marozsán Erika fontos pozícióba kerülve dönthetett jó filmekről