Tetszett a cikk?

David Cameron, a Konzervatív Párt vezetője, aki a brit politikatörténet első kétpárti konzervatív-liberális kormányának, és a második világháború utáni időszak első brit koalíciós kabinetjének élén áll a kedd éjszakai váltás óta, munkatársainak küldött szerdai üzenetében közölte, hogy Nagy-Britanniára "új korszak köszöntött (...), most pedig lássunk munkához".

David Cameron, a brit parlamenti választásokon győztes Konzervatív Párt vezetője várandós neje, Samantha asszony társaságában érkezik a londoni miniszterelnöki rezidencia, a Downing Street 10. bejárata elé 2010. május 11-én, azt követően, hogy II. Erzsébet brit uralkodó kormányalakítással bízta meg. A 43 éves Cameron az utóbbi két évszázad legfiatalabb brit kormányfője.
©
A második világháború utáni első koalíciós kormény jön létre Nagy-Britanniában a Konzervatív Párt és a liberálisok koalíciójával.
©
David Cameron, a Konzervatív Párt vezetője, Nick Clegg, a Liberális Demokrata Párt első embere és Gordon Brown akkori miniszterelnök, a Munkáspárt vezetője tartják meg televíziós vitájukat április 29-én.
©
David Cameron a nyugat-yorkshire-i Wakefield egyik szupermarketének raktárépületében raklapokon állva mond beszédet a személyzetnek választási kampánykörútjának északkelet-angliai állomásán 2010. május 5-én.
©
David Cameron választókerületének többi jelöltjével várja az ítélethirdetést május 7-én. Fura összeállítás.
©
A választási eredmények láthatóak a Big Ben óratornyon.
©
Nick Clegg, a brit Liberális Demokrata Párt vezetője a média képviselőinek nyilatkozik pártja londoni főhadiszállása előtt 2010. május 7-én. Ezen a napon hivatalossá vált, hogy egyik párt sem szerzett abszolút többséget az előző napon tartott nagy-britanniai parlamenti választásokon. Clegg pártja a toryk és a Munkáspárt mögött végzett. A legnagyobb frakció a konzervatívoké, de a tory képviselők száma nem éri el az egypárti többségi kormány megalakításához szükséges minimumot.
©
Ed Balls brit gyermek-, iskola- és családügyi miniszter elhajt autóján a parlamentből Londonban 2010. május 11-én, miközben folyamatban vannak a kormányzati együttműködésről folytatott tárgyalások a liberálisok és a konzervatívok között. Sajtóértesülések szerint várhatóan Balls lép a leköszönését kilátásba helyező brit miniszterelnök, Gordon Brown örökébe a Munkáspárt elnöki posztján.
©
Gordon Brown brit munkáspárti miniszterelnök a felesége, Sarah, valamint két fia, Fraser és John társaságában távozik a Downing Street 10-ből, a londoni kormányfői rezidenciáról 2010. május 11-én, miután a média képviselői előtt bejelentette lemondását.
©
Barack Obama amerikai elnök telefonon gratulál a washingtoni Fehér Házból David Cameronnak, akit II. Erzsébet brit uralkodó kormányalakítással bízott meg 2010. május 11-én.
©
Cameron Obama gratulációját fogadja telefonon a londoni miniszterelnöki rezidencián.
©
13 év után alakíthatnak a konzervatívok újra kormányt Angliában.
©