Tetszett a cikk?

Több ezren gyűltek össze a Kossuth téren a D-Daynek nevezett tüntetéssorozat részeként szombaton. Az első vezérszónok szerint nem valami ellen, hanem valamiért, a jövőjükért tüntetnek a Parlament előtt. A demonstrációt Dopeman, a rapper vezényelte le. A beszédekben élesen kritizálták az új Alaptörvényt és a Munka törvénykönyvét is.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©

Ha többet szeretnének megtudni a demonstrációról, olvassák el kapcsolódó cikkünket is!

Szabó Máté Dániel Vélemény

A D-Day és a hatalom cinkelt kártyái

A Fővárosi Bíróság két különböző tanácsa által hozott végzés bizonyítéka annak, hogy a bírói jogalkalmazás még mindig képes a jogállami normákat érvényesíteni a kormánnyal egyet nem értők elhallgattatására irányuló politikai lépésekkel szemben. Ez örvendetes, és az eljáró bírókat dicséri. A bírósági végzések pontosak, logikusak, és azokat azért is érdemes szemügyre venni, hogy megtudjuk, a rendőrség miképpen, milyen érveléssel próbálkozott bebizonyítani, hogy a rendezvények megtartását meg kellett tiltania, és a bíróság miképpen védte ki ezeket a cseleket.

hvg.hu Itthon

Rendőri erők vonultak fel az ülősztrájk előtt

Nagy erőkkel vonult fel a rendőrség a délutáni szakszervezeti sztrájk helyszínéhez talán legközelebb eső parkolóban, a Duna túlpartján lévő Széchenyi (Roosevelt) téren – jelentette tudósítónk.

hvg.hu Itthon

"Hazug kormány, becsapott nép" - tüntettek a Kossuth téren - videóval

Több ezren gyűltek össze a Kossuth téren a D-Daynek nevezett tüntetéssorozat részeként szombaton. Az első vezérszónok szerint nem valami ellen, hanem valamiért, a jövőjükért tüntettek a Parlament előtt. A demonstrációt Dopeman, a rapper vezényelte le. A beszédekben élesen kritizálták az új Alaptörvényt és a Munka törvénykönyvét is. A tömeg végül rendőri felvezetéssel indult át a Clark Ádám térre, ahonnan néhány beszéd meghallgatása után elkezdtek hazaszivárogni az emberek. Az ORFK szerint az eseményen tízezren voltak, a szervezők szerint 50-60 ezren.