Tetszett a cikk?

Az Országos Széchényi Könyvtárhoz tartozó Magyar Filmtörténeti Fotógyűjtemény gazdag anyagából született a Filmgyári capriccio című nagy ívű kiállítás, mely több mint 400 standfotó reprezentatív bemutatásával tiszteleg a magyar filmes világ nagyjai előtt. A 2013. február 20. és április 30. között látogatható fotókiállítás a nagy magyar játékfilmek rendezőit, operatőreit mutatja be munka közben ellesett pillanatokkal, az elmélyült koncentráció és az alkotás folyamatának különleges élményével megajándékozva a kiállítás látogatóit. A leghíresebb magyar filmek nagyjelenetei is felvillannak egy-egy képkocka erejéig, többek között a Macskajáték, a Mephisto, A tanú és a Szerelem című filmek emlékezetes jeleneteibe, kulisszatitkaiba is bepillantást nyerhetünk.

Mephisto: Klaus Maria Brandauer
©
Andor Tamás az ''Apám néhány boldog éve'' című film forgatásán
©
Latinovits Zoltán az ''Aranysárkány'' című filmben
©
Bereményi Géza az ''Eldorádó'' című film forgatásán
©
Fábri Zoltán a ''Fábián Bálint találkozása Istennel'' című filmben
©
Szabó Ernő a ''Hannibál tanár úr'' című filmben
©
''Hanyatt-homlok'' - Koncz Gábor fürdője
©
''Herkulesfürdői emlék'' - Sándor Pál a forgatáson
©
''Legenda a nyúlpaprikásról'' - Illés György
©
Makk Károly ''Macskajáték'' közben
©
''Melodráma'': Gothár Péter a kamera mögött
©
''Mephisto'' - Szabó István rendező
©
''Mérkőzés'' - Kósa Ferenc a kapuban
©
''Olyan mint otthon'' - Koltai Lajos
©
''Régi idők focija'' - Garas Dezső öröme
©
''Sámán'': Zolnay Pál
©
''Szindbád'': Huszárik Zoltán
©
''A tanú'' - Bacsó Péter
©
''Veri az ördög a feleségét'' - András Ferenc
©
''Vigyázók'' - Sára Sándor
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

A cserkészet világnapja - Nagyítás-fotógaléria

Február 22-e a világ cserkészeinek nem hivatalos ünnepnapja. A cserkészet a világ legnagyobb gyermek- és ifjúsági mozgalma, mely származástól, nemtől, társadalmi és vagyoni helyzettől, valamint vallási meggyőződéstől mindenki számára nyitott. Alapítójuk Lord Robert Baden-Powell of Gilwell ezen a napon született 1857-ben. A cserkészet önkéntes, vallásos, pártpolitikától független ifjúsági mozgalom. A világ több, mint 200 országában 38 millió cserkész dolgozik egy közös célért: segíteni a gyermekeket és fiatalokat, hogy aktív és elkötelezett felnőttekké váljanak. A Magyar Cserkészszövetség 300 csapatában körülbelül 8.000 cserkész tevékenykedik, az ország minden megyéjében. A cserkészet pedagógiai alapjai, a kiscsoportos rendszer és cselekedve tanulás pedig aktuálisabb, mint valaha. Képes összeállításunkban a cserkesz.hu segítségével mutatjuk be e csodálatos közösséget.

hvg.hu Nagyítás

Ilyen a disznóvágás a strázsahegyi pincesoron – Nagyítás-fotógaléria

A Kunsági borvidékhez tartozó strázsahegyi pincesor Monor egyik büszkesége. A hegyen mintegy 960 pince található, melyek közül 98 eredeti XIX. századi állapotában, 132 pedig felújított állapotában tekinthető meg. A javarészt családi tulajdonban lévő pincék gyakori helyszínei baráti borozgatásoknak, rokoni összejöveteleknek, disznóvágásoknak. Pataky Zsolt képriportja.