Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fegyveresek hajtottak végre támadást szombaton délután a zsúfolt ''Westgate'' bevásárlóközpontban, Nairobi egyik jómódú negyedében. Az akció után nem sokkal az al-Kaida terrorhálózattal szoros kapcsolatban álló as-Sabab szomáliai iszlamista lázadószervezet közölte, hogy emberei követték el a vérengzést. A vasárnapi brit sajtó egybehangzó értesülései szerint az as-Sabab egyik főideológusa és a csoport kelet-afrikai tevékenységének irányítója a 29 éves Samantha Lewthwaite, egy brit katonatiszt leánya, aki a dél-angliai Buckinghamshire megyében született és nőtt fel. A háromgyermekes Lewthwaite már tizenévesen áttért az iszlám hitre, és fiatalon feleségül ment egy jamaicai származású, szintén iszlám hitre tért bevándorlóhoz, Germaine Lindsayhez, aki a Londonban 2005. július 7-én elkövetett, 52 halálos áldozattal járó öngyilkos merényletsorozat egyik elkövetője volt. Nézze meg képes összefoglalónkat.

©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
©
Hétfőn kigyulladt a bevásárlóközpont teteje. Állítólag a rendőrség robbantott.
©
©
A kenyai televízió munkatársai éjszaka is a helyszínen maradtak.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

hvg.hu Nagyítás

Halott fia hitele miatt lakoltatnák ki a 93 éves nénit – Nagyítás-fotógaléria

Egy 93 éves nőt próbáltak meg ma kilakoltatni újbudai lakásából, mivel nem tudta fizetni – az időközben elhunyt – fia által felvett hitelt. A helyszínen 20-30 otthonvédő is megjelent, akik a Koppány csoport és a Nem adom a házamat mozgalom felhívására érkeztek. Az idős nő sehova sem tudott volna menni, mivel unokái is albérletben laknak. Egyelőre bérlőként maradhat a lakásban.

hvg.hu/MTI Nagyítás

Összesen hatan laknak a szellemfaluban – Nagyítás-fotógaléria

Létavértes-Cserekerten, a Létavértestől kilenc kilométerre, a román határ közelében fekvő településrészen a két évtizeddel korábbi 360 fő helyett már csak hatan laknak. A helyi buszjárat megszűnt, iskola és bolt sincsen már, a kocsma is évekkel korábban bezárt. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2013. január 1-jén Hajdú-Bihar megye lakónépessége 541 ezer fő volt, 2100 fővel kevesebb a 2012. január 1-jeinél.

NIZS, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

Az ég és az űr legcsodásabb pillanatai - Nagyítás-fotógaléria

Két magyar versenyző – Francsics László és Éder Iván – is bekerült a legjobbak közé a brit Királyi Obszervatórium és a Sky at Night magazin által meghirdetett ''Astronomy Photographer of the Year'' fotópályázaton. A díjazott művekből Greenwichben rendeztek kiállítást, mely csütörtökön nyílt meg és február 23-ig tekinthető meg. Nézze meg a hvg.hu-n a legjobb képeket.

NIZS, Fülöp Máté (szerkesztők) Nagyítás

Németország: Angela Merkel és senki más! – Nagyítás-fotógaléria

Történelmi győzelmet aratott Angela Merkel Kereszténydemokrata Uniója (CDU) a vasárnapi németországi választáson: alig öt mandátumon múlt, hogy a következő ciklusban egyedül kormányozhatnak. Így viszont a helyzet talán még nehezebb lett, mint ha kevesebbel győznek. Úgy kell rávenniük ugyanis valakit koalíciókötésre, hogy az adott párttal el kell hitetniük: valóban nem csak a parlamenti matematika miatt van rájuk szükség. És hogy a németeknek ők is kellenek. Pedig a németeknek most alapvetően Angela Merkel kell, és kész.