Tetszett a cikk?

Húsvét kora este avatták az elmúlt évek egyik legtöbbet vitatott építményét, a falu lakosságának többszörösét befogadni képes, Orbán Viktor házának szomszédságában található felcsúti stadiont. Hétfőn a Real Madrid fiatal játékosai is kipróbálhatták az új, Puskás Ferenc beceneve után Panchónak nevezett pályát.

A Pancho megépítéséhez egy kisebb centerpályát bontottak el, a helyén épült a 3800 férőhelyes befogadóképességű aréna – a faluban 1800-an laknak –, amely már az idei kupadöntő helyszíne.
©
Kósa Lajost és Deutsch Tamást is körbevezette Orbán Viktor
©
Ünneplő tömeg
©
A stadiont a Puskás Akadémia építette, melyet a miniszterelnök alapított. Az alapítvány vezetője Mészáros Lőrinc, a falu polgármestere, az ő cége részt vett az építkezésben, egyben támogatói táblája a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép táblájával együtt kint van a pálya szélén.
©
Mága Zoltán húzza
©
Csányi és Hernádi is tiszteletét tette
©
Pancho Aréna
©
A levegőből érkezik a labda
©
Schmitt Pál szerint aki stadion épít, az nemcsak a testre figyel, hanem a lélek épülését is szolgálja. Mert szerinte nem lehet győzni hit nélkül, Schmitt örül annak, hogy az ország több pontján ilyen építkezéseket lehet látni. Megemlítette, hogy a húsvét az újrakezdés ünnepe is, és ezzel a sportpályával egy szentélyt avatnak a volt államfő szerint.
©
Orbán Ráhel a díszpáholyban
©
©
A legidősebb játékos passzolt a legfiatalabbaknak
©
Az új utánpótlás-stadion a híres magyar építész, Makovecz Imre tervei alapján készült, de a végleges terveket már nem ő készítette.
©
Kezdetét vette a mérkőzés
©

 

Nem sikerült bearanyoznia a házigazda Puskás Akadémiának új stadionja, a felcsúti Pancho Aréna avatását húsvéthétfőn, ugyanis harmadik döntőjét is elvesztette a 17 éven aluliak számára idén immár hetedik alkalommal kiírt Puskás Suzuki Kupa utánpótlás labdarúgótornán.
©
©

 

©

Kövessenek minket a Facebookon is!