Tetszett a cikk?

Bukott a Buda-Cash, munkába állt az új washingtoni nagykövet, épül az új burok Csernobilra, lövöldözés Csehországban, kivégezték Borisz Nyemcovot - az elmúlt hét képekben.

Sepang, Malajzia: a spanyol Jorge Lorenzo a MotoGP szabadedzésének harmadik napján
©
Kész Zoltán öröme a veszprémi időközi választásokon. A baloldal által támogatott független jelölt nyerte a veszprémi választást, amivel elbukott a Fidesz kétharmada. Kész Zoltán azt mondta, érzi a felelősséget, Navracsics Tibort és a Fideszt viszont nagyon meglepte az eredmény. Kedden az Alkotmánybíróság is felmentette Kész Zoltánt, pedig korábban a Kúria elmarasztalta azért, mert a kampányban kamujelölteknek nevezte ellenfeleit. Közben Schiffer András perelni szeretne, mert Kész olyat állított az LMP-ről és róla, ami a párt társelnöke szerint csak ''suttogó propaganda'', azaz ''olcsó'' kampányeszköz volt: azt, hogy az LMP ugyanabban az étteremben-panzióban rendezkedett be, mint a Fidesz, és a kormánypártok segítik a zöldpárt kampányát.
©
A Buda-Cash székháza a Ménesi úton. Súlyos problémákat talált a felügyeleti jogokat gyakorló Magyar Nemzeti Bank a Buda-Cash Brókerháznál. A gyanú szerint másfél évtizedes visszaélési gyakorlatra bukkantak a Buda-Cash Brókerháznál a jegybanki vizsgálat során, előfordulhat, hogy meghamisították az adatszolgáltatást – hangzott el a Magyar Nemzeti Bank sajtótájékoztatóján. A brókerház nem tud elszámolni hatalmas összeggel, amely akár elérheti a 100 milliárd forintot is, állították az MNB-ben. A Buda-Cash és az ügyfelei sokat buktak a svájci frank árfolyamküszöbének (1,2 az euróval szemben) január közepi elengedése nyomán. A jegybankban azonban azt hangsúlyozták a mai tájékoztatón, hogy nem látnak közvetlen összefüggést a frankos probléma és a mostani vizsgálat között, az igazi problémának az MNB-sek azt mondták, hogy az adatszolgáltatások nem a valós helyzetet tükrözik. A gyanújuk szerint a Buda-Cash nem tud elszámolni minden értékpapírral az ügyfelei felé. A jegybank feljelentést tett a Nemzeti Nyomozóirodánál.
©
Elkobzott, kokaint tartalmazó csomagok a kolumbiai Necocliban. A hatóságok három tonna kokaint foglaltak le a Los Usuga bűnszervezettől Unguia városának közelében.
©
Az oroszlán tánca egy hongkongi étteremben a holdújév alkalmából
©
Modellek a szerb tervező, Marko Mitanovszki ruháiban a Londoni Divathéten
©
A Séd-patak egykori vízimalmának emléket állító malomkerékbe hajtott egy autó hétfőn Csopakon. A nyolc méter átmérőjű, egytonnás malomkereket egy képzőművésztábor hallgatói állították fel két évvel ezelőtt. A balesetben személyi sérülés nem történt, ám az anyagi kár jelentős. Egy helyi lap szerint az autó vezetője szándékosan ment neki a város látványosságának.
©
Az új, eddiginél biztonságosabb védőburok összeszerelési munkálatai a csernobili atomerőműben. A radioaktív anyagok tökéletesebb elszigeteléséhez épített, 105 méter magas, 150 méter hosszú és 260 méter széles acélboltozattal fedik be a 4-es reaktorblokkot, amelyben 1986. április 26-án robbanás történt. A detonáció volt a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris balesete.
©
Hétfőn adta át megbízólevelét az amerikai elnöknek Szemerkényi Réka, az új washingtoni magyar nagykövet. Barack Obama az új nagykövetet és családját az Ovális irodában fogadta.
©
Résztvevők báli öltözetben a torremolinosi Európai Társastánc Bajnokságon
©
127 kilogrammos szürkeharcsát fogott Dino Ferrari és ikertestvére, Dario Ferrari az olaszországi Pó folyóból. A hal 267 centiméteres, fárasztása negyven percig tartott.
©
Bemutató az Ausztráliában rendezett nemzetközi légi parádén
©
Orbán Viktor pénteki évértékelőjén. Beszédében Orbán Viktor valamennyi hívéhez szólt, aki bármilyen szempontból is elbizonytalanodhatott tavaly óta a kormány politikája láttán. Akár csak azért, mert Veszprémben elvesztették a kétharmadot, azért, mert a kormány külpolitikai orientációja masszív nemzetközi kritika tárgya lett, azért, mert egyes fideszesek gazdagodása már a saját tábor szemét is csípi, vagy azért, mert nem egy intézkedésről derült ki, hogy kapkodva vezették be, és a saját táboron belül is nagy ellenérzést szül.
©
Moszkvában ismeretlen fegyveresek agyonlőtték az orosz ellenzék egyik vezetőjét, az 55 éves Borisz Nyemcovot. A Nyemcov által sokat bírált Putyin azt mondta, szerinte bérgyilkosságról van szó, de elítélte a támadást. Az eredetileg fizikus-matematikus végzettségű 55 éves Borisz Jefimovics Nyemcov még az 1990-es években a Jelcin-érában volt energiaügyi miniszter, majd miniszterelnök-helyettes, a 2000-es években viszont Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik éles hangú bírálója lett a parlamenten kívüli Parnasz párt és a Szolidaritás mozgalom társelnökeként.
©
New York, USA: taxi a jeges East River mellett
©
83 éves korában elhunyt Leonard Nimoy, a legendás Star Trek-sorozat Mr. Spock-ja - közölte felesége, Susan Bay Nimoy. A színész évek óta a COPD nevű krónikus tüdőbetegségben szenvedett. ''Az élet egy kert. Tökéletes pillanatokat élhetünk át, de soha nem foghatjuk meg őket, csak az emlékeinkben élhetnek'' - írta utolsó tweetjében Nimoy, február 23-án.
©
Barry Wilmore amerikai űrhajós kábelt fektet a Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomás külsején a munkához szükséges három tervezett űrséta közül az elsőn. A sisakrostélyán Terry Virts amerikai űrhajós képe tükröződik.
©
Bűnügyi technikusok a XX. kerületi Géza utcában. Késsel támadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal két munkatársára munkavégzés közben Budapesten, a mentők egyiküket már nem tudták megmenteni – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A támadás hétfőn délután 14 óra előtt történt a rendőrség közleménye szerint. A hvg.hu értesülései szerint a két NAV-os a XX. kerületi Géza utcába szállt ki egy magánszemélyhez, aki zavartan viselkedett, és az adóhivatal munkatársaira (egyébként mindketten kormánytisztviselők, vélhetően revizorok) támadt. A tettest - aki a rendőrség közleménye szerint egy 35 éves férfi - egy járőr fogta el.
©
Fehérfejű rétisas egy közeli farmról zsákmányolt csirkével az új-skóciai Sheffiled Mills közelében
©
A magyar és a török kormány képviselői hat egyezményt írtak alá Ahmet Davutoglu török miniszterelnök budapesti látogatásakor: egy szándéknyilatkozatot a budapesti Gül Baba türbéje és a környezete rekonstrukciójáról; egy szociális biztonsági egyezményt; egy egyetértési nyilatkozatot a nukleáris energia békés felhasználásáról az oktatásban és a kutatás-fejlesztésben; egy fogyasztóvédelmi együttműködési megállapodást; egy testvérvárosi együttműködési megállapodást Ankara és Budapest között; és egy együttműködési megállapodást a Fővárosi Vízművek és a török katasztrófavédelem között. Orbán Viktor az egyezmények aláírása után azt mondta, a törökökkel beszélnek a leghosszabban a történelemről. ''Ilyenkor minden legendát felidézünk, azt a gondolatot, hogy a nagy Attila unokái vagyunk, hogy hősiesen harcoltunk egymás ellen, hogy Rákóczi és Kossuth végül Törökországban találtak menedéket'', de végül a jelenben mind a két ország szuverén és büszke államként létezik.
©
Lövöldözés után a csehországi Uhersky Brod városában. Egy helyi éttermet ért támadásban cseh televíziós források szerint kilencen vesztették életüket: egy idős férfi berontott a vendégtérbe, sorban lelőtte a vendégeket, majd magával is végzett.
©
Ítélethirdetés K. Rudolf és felesége büntetőperén, amelyet nevelése alatt álló, 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt tárgyaltak a Budapest Környéki Törvényszéken. A nem jogerős ítélet szerint a szexuális erőszakot nem tudták bizonyítani, így a szülőket csak kiskorú veszélyeztetésében találták bűnösnek.
©
Újdelhi, India: gyermekek egy sikátorban
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Fülöp Máté (szerkesztő) Nagyítás

Képek, amikre rácsodálkoztunk 2014-ben - Nagyítás-fotógaléria

Bringák a falon, izzó láva Izlandon, divatbemutató az erdőben, veréb a csőben, esküvő a víz alatt, motorral a város felett – képek, amiket látva egy pillanatra nem hittük el, hogy nem egy filmet látunk. Ilyen színes volt a világ 2014-ben is: év végi összefoglaló sorozatunk első része.

hvg.hu Nagyítás

Dalí és Gaudi találkozása a halpiacon – Nagyítás-fotógaléria

A több mint 1,6 millió lakosú Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa. A katalán fővárost nemcsak híres focicsapata, de állandó pezsgése, mediterrán lazasága, a kulináris élvezetek és a mindenhol megjelenő művészet találkozása teszi Európa egyik legszerethetőbb városává. Képes barangolás Spanyolország csodálatos városában.

hvg.hu Nagyítás

Nem hátráltak - Nagyítás-fotógaléria

Nem hátráltak, ugyanis mint a demonstráció szlogenje is jelzezte, úgy érzik, már nincs hova. Kedd este 6 órakor kezdődött a József nádor téren a Nincs hová hátrálunk elnevezésű tüntetés, ahonnan a NAV-székház érintésével a Kossuth térre vonultak a tüntetők. A Kossuth téren bejelentették, hogy a tanárok sztrájkra készülnek. Már a beszédek alatt lökdösődés kezdődött a parlamenti főlépcső előtt, többen a földre ültek, a rendőröket sörös dobozokkal dobálták meg, egy embert kiemeltek a rendőrök a tömegből. A tüntetők első sorába a rendőrök könnygázt fújtak. A vidéki nagyvárosokban párszázan követelték a kormány lemondását. A szervezők bejelentették, az első, 2015-ös nagy demonstráció január 2-án lesz az Opera előtt.