szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ha tiszteletben tartjuk gyermekeink emberi méltóságát, akkor lehet a verést is mint nevelési eszközt alkalmazni a katolikus egyházfő szerint. Ferenc pápa az apa családon belül betöltött szerepéről is beszélt a héten.

Ferenc pápa szerint is lehet verni a gyerekeket nevelési szándékkal, bár ezt csakis úgy lehet megtenni, hogy közben ne sérüljön a gyermek emberi méltósága. A pápa erről a héten beszélt általános audienciáján – írja a Die Welt online kiadása.

Az audiencia fő témája az apák családban betöltött szerepe volt. Ferenc pápa szerint az a jó apa, aki megbocsát, a hibákat bizonyossággal korrigálja, anélkül, hogy közben elbátortalanítaná a gyermeket.

©

A pápa egy történetet is mesélt ezzel összefüggésben. "Egyszer házaspárokkal találkoztam és egy apa azt mondta: 'Néha meg kell kicsit vernem a gyerekeimet, de soha nem az arcukon, hogy nehogy megalázzam őket'." "Milyen szép, tudja, hogy a méltóság érték. Meg kell büntetnie, de ezt igazságosan teszi és nem tartja a haragot" – tette hozzá a katolikus egyházfő.

A vatikáni sajtószolgálat később úgy magyarázta a pápa szavait, hogy azok természetesen nem azt jelentik, hogy erőszakkal kell bánni a gyerekekkel, hanem inkább arról, hogy segíteni kell őket a fejlődésben, felnőtté válásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

Duma Aktuál: A felcsúti peren kényszer-szerencsekerék és szauna is lesz?

1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki a Clubhouse sikeralkalmazásból

1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki a Clubhouse sikeralkalmazásból

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat

Nézők előtt rendezik a Forma-1-es Monacói Nagydíjat