szerző:
hvg.hu

A Házasság hete programsorozat célja elsősorban az, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeinek fontosságára és segítséget nyújtson a házasságra készülőknek. A családértelmezéssel kapcsolatban, riportunkban megszólal Kincses Marcell, homoszexualitását nyíltan vállaló egykori ifjúsági lelkész is, aki nemrég Coming Out könyv címen írta meg történetét.

A keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Házasság hete elnevezésű programsorozatot, február 8. és 15. között. Az esemény fővédnöke a köztársasági elnök felesége, Herczegh Anita. A szervezők szerint a rendezvény célja elsősorban az, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeinek fontosságára és segítséget nyújtson a házasságra készülőknek.

Az eseménnyel párhuzamosan – Mondj igent! címmel – a TASZ is kampányt indított, mert szerintük a magyar szabályozás, illetve gyakorlat „időben visszafelé” halad, hiszen a kormány szerint senki nem minősül családnak, aki nem házasságban él. Felkérésükre a Házasság hete alatt több kortárs magyar író is publikál majd a hatályos szabályozás kirekesztő voltára emlékeztető cikkeket, a mondjigent.tasz.hu weboldalon.

A családértelmezéssel kapcsolatban riportunkban megszólal Kincses Marcell, homoszexualitását nyíltan vállaló egykori ifjúsági lelkész is, aki nemrég Coming Out könyv címen írta meg történetét. Vele hamarosan hosszabb videointerjút is közlünk.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!