szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sidi Pétert választotta meg 2009 legjobb férfiversenyzőjének a Nemzetközi Sportlövő Szövetség (ISSF).


"Nagyon örültem ennek a hírnek. Óriási megtiszteltetés ez a számomra, nagyon nagy dolog a legjobbnak lenni, ráadásul én vagyok az első magyar versenyző, aki megkapta ezt a címet - mondta csütörtökön a komáromi versenyző. - Azt kell mondjam, hogy ez eddigi pályafutásom egyik legnagyobb sikere."

Sidi a múlt évben nagyszerű formában versenyzett, a nyári Európa-bajnokságon a kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett számában (50 m), amely az olimpia műsorán is szerepel, valamint a nagyöbű sportpuskások összetett viadalában (300 m) is nyert, utóbbiban ráadásul világcsúccsal. Emellett a Világkupa-sorozatban is remekelt, Pekingben győzött, Münchenben második lett, míg a Vk-döntőn szintén ezüstérmet szerzett légpuskával.  

"Idén szeretném megszerezni az olimpiai kvalifikációt a müncheni világbajnokságon, ez az új esztendő legfontosabb feladata" - mondta 2010-es fő céljáról Sidi Péter.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!