szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyerekeknek szóló BringaSulit tart az ország tíz iskolájában a Vuelta Sportiroda áprilisban, májusban és júniusban.

A kerékpározást népszerűsítő közlekedésbiztonsági programban a korábbi években több mint tízezer gyermek vett részt az ország hét régiójának 28 iskolájában - olvasható a Vuelta Sportiroda közleményében.

A BringaSuli célja a biztonságos közlekedésre nevelés, az alternatív közlekedési módok népszerűsítése. Az általános iskolák 2-6. osztályos diákjai 10-12 hétig tartó gyakorlati foglalkozásokon sajátítják el a közlekedési alapismereteket, majd sikeres vizsga után felkészült oktatók vezetésével kisforgalmú utcákon gyakorolhatnak, hogy később önállóan is biztonsággal megtehessék az otthonuk és az iskola közötti útszakaszt - írják a szervezők. 

"A tapasztalatok azt mutatják, hogy az általános iskolák 4-5. osztályos tanulói a leginkább fogékonyak a képzés iránt, ők tekinthetők kiemelt célcsoportnak. Ők a leginkább veszélyeztetettek, ők azok, akik már önállóan közlekednek, de még nem rendelkeznek megfelelő tudással, gyakorlati ismeretekkel. A statisztikákból kiderül, hogy a kerékpáros balesetek okozói között a 6-15 évesek aránya a legnagyobb. Éppen ezért a szervezők és több civil kerékpáros szervezet, valamint a rendőrség és más közlekedésbiztonsággal foglalkozó intézmény több alkalommal is felvetette már annak szükségességét, hogy minden általános iskolás gyermek számára hozzáférhető legyen a gyakorlati kerékpáros oktatás" - idézi a közlemény Eisenkrammer Károlyt, a Vuelta Sportiroda és a McDonald’s BringaMánia nevű programjának szakértőjét. Az étteremlánc az idei BringaSuli főtámogatója. 

A tíz iskola Budapesten, Soroksáron, Dunaharasztiban, Dabason, Nyíregyházán, Karcagon, Szeghalmon, Kaposváron, Székesfehérváron és Győrben található.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Oxfam: A világ 10 leggazdagabb embere 500 milliárd dollárral gazdagodott a pandémia idején

Oxfam: A világ 10 leggazdagabb embere 500 milliárd dollárral gazdagodott a pandémia idején

Már Tuchel irányítja a Chelsea-t, Lőw Zsolt segíti

Már Tuchel irányítja a Chelsea-t, Lőw Zsolt segíti

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok