szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége úgy döntött, hogy megváltoztatja a hazai bajnokságok versenyrendszerét, de a módosítások csak a 2013/14-es szezonban lépnek életbe.

Az elnökség keddi, éjszakába nyúló ülésén úgy határozott, hogy a 2013/14-es bajnokságban az NB I-ben változatlanul 16 csapat szerepel majd, s az utolsó két helyezett esik ki, a másodosztály azonban egycsoportossá válik, két feljutóval és három kiesővel. A második vonalba a három csoportra osztott NB III bajnokai jutnak fel - az mlsz.hu szerdai beszámolója szerint.

"Az elnökség határozott álláspontja, hogy a versenyrendszer részbeni átalakítása annál előbb hozza meg a remélt eredményeket, minél előbb kerül bevezetésre" - olvasható a beszámolóban, amely kitér arra is, hogy a módosításokra csak az érintett csapatok egyhangú egyetértése mellett van lehetőség.

A testület meghallgatta és elfogadta Egervári Sándor szövetségi kapitány és Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatójának beszámolóját. A nemzeti csapat vezetője azt mondta, a február 29-re, Győrbe tervezett Bulgária elleni barátságos találkozón kívül a tervek szerint a jövő év első felében Csehországgal is játszana a válogatott, s tárgyalnak egy lehetséges harmadik mérkőzésről is.

Nyilasi Tibor a megújult OTP-MOL Bozsik-program eddigi eredményeiről számolt be, s bejelentette, hogy az utánpótlás-válogatottaknál Mészöly Géza lett a szövetségi edző, miután ifjabb Bene Ferencet a Lombard Pápa Termál FC vezetőedzőjének nevezték ki.

A szövetség honlapján olvasható beszámolóból az is kiderül, hogy az MLSZ-hez az idei szezonra vonatkozóan 1078 pályázat érkezett a társaságiadó-kedvezményből igénybe vehető támogatásokra, s az összigény 30,6 milliárd forint, amelyből mintegy 20 milliárdnyit el is fogadtak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

47 büntetőeljárás indult a kamupártok miatt

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói