szerző:
hvg.hu

Káté Gyula a hatvannégy kilogramban próbált ma a nyolc közé verekedni, de hét évvel fiatalabb olsz ellenfele őt verte inkább.

Káté Gyula nem kezdte jól a mai meccsét, az első menetben számolt rá a bíró, egy tiszta ütést vitt be neki olasz ellenfele. A huszonhárom esztendős Vincenzo Mangiacapre frisebb volt a magyar ökölvívónál, Káté nem találta a harcmodort, amivel ellenfele fölé kerekedhetett volna, amint közelebb próbált férkőzni magasabb ellenfeléhez, már kapta is a pofont, többnyire tisztán, többnyire jobbegyenest.

Az első menet 6-3 -mal volt Mangiacapre -é, a második szorosabb volt már, vagy talán a számolás elmaradása miatt lett 6-5, de ezt is az olasz fiú nyerte. A harminc esztendős Káté próbálkozott fejet találni a harmadik menetben, de jól hajolgatott a fiatal ellenfele. Két szép jobbegyenesre futotta azért a harmadik menet közepén Káté részéről, meg talán ült egy balos felütés, majd egy jobb horog is, érezhetően akart fordítani a magyar fiú. Az olasz mintha elfáradt volna kicsit a meccs végén, fogással is próbálkozott, meg lógtak már a kezei is, de nyilván nem véletlenül ő volt a negyedik kiemelt, ilyen fiatalon. Sőt a bírók 8-6 -tal a harmadik menetet is neki adták, nem Káténak.

Káté Gyula már verte meg ezt a fiút régebben, de ma nem bírt vele, és ez a búcsút jelenti az olimpiától.

Káté Gyula (pirosban)
©

"Pontosabb, magabiztosabb volt az ellenfél, Gyuszi csak küszködött" - mondta az MTI-nek szűkszavúan Káté klubedzője, Szántó Imre.

 "Úgy döntöttem, több olimpián nem indulok" - közölte a 30 éves kispesti ökölvívó.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hosszú Katinka világbajnok 200 pillangón

Hosszú Katinka világbajnok 200 pillangón

Az e-jegyrendszerről és a patkányhelyzetről is tárgyalnak ma a fővárosi képviselők

Az e-jegyrendszerről és a patkányhelyzetről is tárgyalnak ma a fővárosi képviselők

A strasbourgiak nem hagyják magukat megfélemlíteni

A strasbourgiak nem hagyják magukat megfélemlíteni

"A strasbourgi éttermekben tovább buliztak az emberek"

"A strasbourgi éttermekben tovább buliztak az emberek"

Óriásállatok után íme, egy mini: a macskaméretű bika

Óriásállatok után íme, egy mini: a macskaméretű bika

Három kávézót is nyit a Starbucks, ebből az egyiket vidéken

Három kávézót is nyit a Starbucks, ebből az egyiket vidéken