szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Káté Gyula a hatvannégy kilogramban próbált ma a nyolc közé verekedni, de hét évvel fiatalabb olsz ellenfele őt verte inkább.

Káté Gyula nem kezdte jól a mai meccsét, az első menetben számolt rá a bíró, egy tiszta ütést vitt be neki olasz ellenfele. A huszonhárom esztendős Vincenzo Mangiacapre frisebb volt a magyar ökölvívónál, Káté nem találta a harcmodort, amivel ellenfele fölé kerekedhetett volna, amint közelebb próbált férkőzni magasabb ellenfeléhez, már kapta is a pofont, többnyire tisztán, többnyire jobbegyenest.

Az első menet 6-3 -mal volt Mangiacapre -é, a második szorosabb volt már, vagy talán a számolás elmaradása miatt lett 6-5, de ezt is az olasz fiú nyerte. A harminc esztendős Káté próbálkozott fejet találni a harmadik menetben, de jól hajolgatott a fiatal ellenfele. Két szép jobbegyenesre futotta azért a harmadik menet közepén Káté részéről, meg talán ült egy balos felütés, majd egy jobb horog is, érezhetően akart fordítani a magyar fiú. Az olasz mintha elfáradt volna kicsit a meccs végén, fogással is próbálkozott, meg lógtak már a kezei is, de nyilván nem véletlenül ő volt a negyedik kiemelt, ilyen fiatalon. Sőt a bírók 8-6 -tal a harmadik menetet is neki adták, nem Káténak.

Káté Gyula már verte meg ezt a fiút régebben, de ma nem bírt vele, és ez a búcsút jelenti az olimpiától.

Káté Gyula (pirosban)
©

"Pontosabb, magabiztosabb volt az ellenfél, Gyuszi csak küszködött" - mondta az MTI-nek szűkszavúan Káté klubedzője, Szántó Imre.

 "Úgy döntöttem, több olimpián nem indulok" - közölte a 30 éves kispesti ökölvívó.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feldmár: „Olyan korán meg kell mondani a gyereknek, hogy mi van, amilyen korán csak lehet”

Feldmár: „Olyan korán meg kell mondani a gyereknek, hogy mi van, amilyen korán csak lehet”

Másmilyen volt a Hold tegnap éjjel, mint szokott

Másmilyen volt a Hold tegnap éjjel, mint szokott

Melbourne ünnepel, véget ért a járvány miatti 112 napos vesztegzár

Melbourne ünnepel, véget ért a járvány miatti 112 napos vesztegzár