szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erdei Zsolt a grúz Shalva Jomardashvili ellen lép a ringbe március 8-án, a Ferobox Event kecskeméti gáláján, amelyen a WBO (Boksz Világszövetség) betöltetlen Európa-bajnoki öve lesz a tét.

Madár a grúz Shalva Jomardashvilivel bokszol majd a Ferobox Event kecskeméti gáláján március 8-án – közölte a Felix Promotion.

„Erdei ellenfele eddigi pályafutása során harminchat győzelmet aratott, ebből huszonhétszer kiütéssel nyert, és csak hat vereséget számlál. Jomardashvili akkor került képbe, amikor az általunk kiszemelt ukrán Vyacheslav Uzelkov, akivel tárgyalásokat is folytattunk, a szerződés aláírása előtt egy nappal mondvacsinált okokra hivatkozva visszalépett" – idézte a közlemény Rácz Felixet.

A menedzser az utóbbi hetekben többek között Allan Green, Dean Francis, Vyacheslav Uzelkov, Hakim Chioui, illetve Stjepan Bozic ökölvívó menedzsmentjével is tárgyalt. A Felix Promotion szerint ezek a bokszolók "állításuk szerint nem azért nem vállalták a meccset, mert tartanának Erdeitől, vagy a felkínált összeg kevés lenne (persze, nincs az a pénzdíj, amit túl soknak tartanának...)".

„Jomardashvili mellett döntöttünk, s ez azt jelenti, hogy öt héttel a gála előtt szinte az összes résztvevőnek megvan már az ellenfele, de nyilván a főmérkőzéssel szerettük volna kezdeni a kommunikációt" – tette hozzá Rácz Felix.

Erdei Zsolt szerint a bizonyítási vággyal teli, fiatal grúz nyilván igyekszik majd megnehezíteni a dolgát, úgyhogy neki okosan kell bokszolnia. „Megnéztem Jomardashvili néhány mérkőzését, amelyekből az derült ki, hogy erőszakos, harcos srác" – mondta Madár.

"Jóval fiatalabb, mint én, biztosan nagy benne a bizonyítási vágy, hiszen óriási skalp lenne, ha megverné két súlycsoport világbajnokát, úgyhogy fel kell kötnöm a gatyámat. Jomardashvili jó ellenfél. Nyilván nem a világ top 10-hez tartozik (még), de egy év kihagyás után jó felmérő lesz számomra, hogy láthassam, van-e még bennem tűz!" – tette hozzá.

"Az biztos, hogy próbálkozni fog. Láttam olyan meccsét is, amelyen háromszor leütötték, és újra meg újra felállt és támadt, úgyhogy megnehezítheti a dolgomat, ha nem figyelek oda. Taktikusan, okosan kell bokszolnom ellene" – idézte a közlemény Erdei Zsoltot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Botka a Barcelona elleni vereségről: Azt éreztük, extrát tudunk nyújtani, de sajnos nagyon hamar eldőlt, hogy nem

Botka a Barcelona elleni vereségről: Azt éreztük, extrát tudunk nyújtani, de sajnos nagyon hamar eldőlt, hogy nem

A Magyar Hang kiáll a kormánymédia által pedofíliával vádolt munkatársa mellett

A Magyar Hang kiáll a kormánymédia által pedofíliával vádolt munkatársa mellett

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek

15 millió forint a kikiáltási ára egy Apple-1 komputernek