szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A romániai diszkriminációellenes tanács (CNCD) vezetője interjút adott az Új Magyar Szó Online-nak, és azt mondta, jobb szeretné, ha magyar szurkolók nem is mennének a jövő heti bukaresti Eb-selejtezőre, mert így nehéz lesz elérni, hogy a két szurkolótábor ne hergelje egymást rasszista megnyilvánulásokkal.

A román labdarúgó szövetség vezetőjével folytatott tárgyalása után adott interjút a romániai maszol.ro-nak Asztalos Csaba, a romániai diszkriminációellenes tanács vezetője, ezen a rasszizmus és diszkrimináció megelőzéséről egyeztettek.

Asztalos elmondta, hogy a román-magyar meccs tudhatóan felszínre hozza az ellenfelek egymás iránti ellenséges érzelmeit, és a hivatal, valamint a fociszövetség érdeke, hogy elkerüljék a komolyabb incidenseket. Viszont a Magyarországról érkező szurkolók, valamint a hozzájuk csatlakozó székelyföldiek ellen fellépni nem tudnak, legfeljebb a csendőrség az egyéni megnyilvánulásokkal szemben, csak a csapatot és a szövetséget tudja büntetni az UEFA. Így viszont nehéz lesz kezelni a helyzetet, mondta, elárulva, jobb szeretné, ha Magyarországról senki nem is menne el a bukaresti meccsre.

Azt is elmondta Asztalos, hogy nem ért egyet annak a szurkolói himnusznak a szövegével, amelyet ezentúl a válogatott meccsei előtt a román himnusszal együtt lejátszanak. A lelátói rigmus olyan részletet tartalmaz, amely az ellenfélre utalva úgy szól, hogy "essünk neki az anyjuknak".

Balhé a lelátón a tavaly szeptemberi román-magyaron
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megható és erős címlappal emlékezik Ruth Bader Ginsburgre a New Yorker

Megható és erős címlappal emlékezik Ruth Bader Ginsburgre a New Yorker

Úgy tűnik, csak az a Samsung óra jár jól, amit Samsung telefonnal használnak

Úgy tűnik, csak az a Samsung óra jár jól, amit Samsung telefonnal használnak

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját

Videón, ahogy megkínozzák a Microsoft androidos telefonját