szerző:
hvg.hu

A Forma–1 hétszeres világbajnoka öt éve szenvedett síbalesetet, azóta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt. Eddig Olaszországban ápolta egy orvosi csapat, most a család Mallorcára költözik.

Egy svájci lap, a L'illustré beszámolója alapján több újság is hozza a hírt, hogy a Schumacher család a Mallorca szigetének dél-nyugati csücskén található Andratx városában vásárolt meg egy birtokot, költöznek. A 30 millió euróért megszerzett nyaraló korábban a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez tulajdona volt.

„Hivatalosan is megerősíthetem, hogy Michael Schumacher és családja ide költözik a városunkba, és minden készen áll a fogadásukra” – fogalmazott a lapnak Andratx város polgármestere, Katia Rouarch, aki megerősítette azt is, hogy külön felhívta a helyi rendőrök figyelmét a Schumacher család fokozott biztonságának garantálására, különös tekintettel a privát szféra védelmére.

A lap szerint a birtok egy valódi erődítmény, nagyjából 20 perc autóútra található a sziget fővárosától, Palma de Mallorcától.

A karrierje során 91 F1-es futamgyőzelmet szerző Schumacher öt éve, 2013 december végén szenvedett súlyos síbalesetet, amely után fél évre mesterséges kómába helyezték, s tulajdonképpen azóta nem mutatkozott nyilvánosan a korábbi hétszeres bajnok pilóta.

A legutóbbi hivatalosnak tekinthető információ állapotáról, hogy egyik ügyvédje, Felix Damm egy német bíróság előtt 2016 szeptemberében elmondta: ügyfele nem tud járni. Schumacher az elmúlt éveket Olaszországban töltötte, ahol egy 10-15 fős orvosi csapat ápolta.

(Marca, Nemzeti Sport)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!