szerző:
hvg.hu

A kézilabdázó tavaly vonult vissza a válogatottságtól, de szükség esetén a továbbiakban is segít a csapatnak.

Nagy László egy éve jelentette be, hogy nem szerepel többet a válogatottban, június elején azonban a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőre visszatért. A magyar csapatnak sikerült is kiharcolni a szereplést a tornán, amelyet január 9. és 27. között rendeznek majd Németországban és Dániában.

A meccs után aztán Nagy azt közölte, bár a reaktiválása jól sikerült, továbbra sem számol azzal, hogy ott lesz a vb-n, szükség esetén azonban számíthatnak a segítségére. Ezt erősítette meg most az M4Sportnak adott interjúban is, amely azután készült vele, hogy a sportági szövetség megnevezte a válogatott új szövetségi kapitányát. A posztra Csoknyai Istvánt választották, aki a svéd Ljubomir Vranjest váltja.

A szlovénok elleni vb-selejtező után „azt mondtam magamnak, hogy ez volt az utolsó. De felvetődött a szövetség részéről, hogy a világbajnokság esetleg még szóba kerülhet-e. Ez a dolog még lóg a levegőben. Abban maradtunk, ha sérüléshullám nehezíti a válogatott felkészülését, vagy olyan dolog, ami miatt esetleg rám is szükség lehet, játékosként, csapatvezetőként, vagy bármilyen formában, természetesen ott leszek a válogatott környékén” – magyarázta Nagy László.

Hozzátette azt is, hogy nem a szövetségi kapitány személyétől teszi függővé Nagy azt, hogy visszatér-e segíteni, a válogatott és a magyar kézilabda érdekeit tartja fontosnak. „Mindegy, hogy a szövetségi kapitány Xavi Sabaté, Csoknyai István, vagy anyukám esetleg. Nem az a lényeg, hogy kinek, hanem, hogy miben tudnék segíteni.”

Nagy szerint elvárható, hogy a magyar együttes a vb-n továbbjusson a csoportból, és a középdöntőben is olyan ágra kerülhett, ahol nem verhetetlenek az ellenfelek. „Azt bátorság lenne kijelenteni, hogy kijutunk az olimpiára, de a kitűzött cél, az olimpiai selejtezős helyezés elérése reális lehet” – jelentette ki.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hogyan neveljünk lelkileg egészséges gyerekeket? Figyeljünk a siker hangjára!

Hogyan neveljünk lelkileg egészséges gyerekeket? Figyeljünk a siker hangjára!

Megkezdte az előkészületeket a tőzsdei kibocsátásra az MKB

Megkezdte az előkészületeket a tőzsdei kibocsátásra az MKB

Világrekorder részecskeütköztetőt akar építeni a CERN

Világrekorder részecskeütköztetőt akar építeni a CERN

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Péterfy-Novák Éva: A környezetemben mindenkinek horror volt a házassága, gondoltam, ennek így kell lennie

Péterfy-Novák Éva: A környezetemben mindenkinek horror volt a házassága, gondoltam, ennek így kell lennie

Zseniális klipet készített egy miskolci gimnázium a We Are The Worldre

Zseniális klipet készített egy miskolci gimnázium a We Are The Worldre