szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrség és a szövetségi légügyi hatóság vizsgálja Kobe Bryant és nyolc társa halálának körülményeit. Az már kiderült, hogy többen utaztak a helikopteren, mint amit eddig hittek, és hogy már egyikük sem élt, mire az orvosok a helyszínre érkeztek.

Nagyjából négy órával Kobe Bryant halálos helikopter-balesete után tartottak sajtótájékoztatót a hatóságok a tragédiáról. Alex Villanueva megyei sheriff azt jelentette be: a kaliforniai Calabasasnál balesetet szenvedett helikopteren az első hírekkel ellentétben nem öt, hanem kilenc ember volt, egyikük sem élte túl a balesetet.

Hogy kik az áldozatok, azt csak a boncolási jegyzőkönyvek lezárása után hozzák majd nyilvánosságra. Egyelőre annyit erősítettek meg a személyazonosságokról, hogy az elhunytak között van Kobe Bryant. Azt sajtóhírek alapján tudni lehet, hogy az ötszörös NBA-győztes és kétszeres olimpiai bajnok kosaraslegenda lánya, a 13 éves Gianna Maria Bryant is az áldozatok között volt. Úgy tudni, de ez még nem hivatalos tény, hogy egy egyetemi csapat baseballedzője, valamint egy másik fiatal kosaras és az egyik szülője is a gépen volt.

A megyei tűzoltóparancsnok arról beszélt: helyi idő szerint délelőtt 9:47-kor kaptak vészhívást. Nehezítette a dolgukat, hogy a tragédia helyszínén bozóttűz tört ki, amikor lángra kapott a helikopter, és a meredeksége miatt is nehéz volt megközelíteni a helyszínt. Amíg oltották a tüzet, egy mentőhelikopterről több orvost is leengedtek, de senkit nem tudtak megmenteni, biztosra vehető, hogy a pilóta és a nyolc utas is meghalt, mire a mentők a helyszínre értek.

A balesetet a helyi rendőrség mellett az amerikai szövetségi légügyi hatóság, az FAA is vizsgálja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

A Jóbarátok reunion forgatásáról posztolt egy fotót Matthew Perry

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Legyőzhetjük a vírust, de utána hosszú romeltakarítás jön

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben