szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Busai Attila és Völgyi Dániel alig egy hétig állt alkalmazásban a Nyköping IBS-nél.

Szerződést bontott Busai Attilával és Völgyi Dániellel a svéd harmadosztályban szereplő Nyköping IBS – írta meg a Rangado.24.hu. Előbbi légiós érkezését július 24-én, míg utóbbiét egy nappal később jelentette be a klub.

A portál idézi a Dagens Nyheter nevű svéd újságot, amely kiderítette, hogy az új szponzor, amely közvetítette a magyar focistákat, kétes ügyleteket folytat.

A két magyar átigazolását egy magyarországi bejegyzésű, idén alapított cég intézte, amely egy másik, hongkongi vállalkozás nevében járt el, és a szponzoráció értelmében pénzt és európai játékosokat ígért a svéd csapatnak.

A 444.hu arról írt, hogy a két vállalat tulajdonosa ugyanaz a hongkongi házaspár, a közvetítő pedig családi kapcsolatban van a Bundakirály néven ismert szingapúri Wilson Raj Perumallal, aki a vád koronatújaként főszereplője a lassan hetedik éve húzódó magyarországi bundabotránynak és a kapcsolódó pernek.

A másik újdonsült szponzorról az derült ki, hogy tavasszal a kenyai élvonalban történt fogadási csalások főszereplője volt, szintén szponzorként és résztulajdonosként. Ezek ismeretében azonnal szerződést bontott a Nyköping az új szponzorokkal.

Völgyit és Busait marasztalta a csapat, a Blikk információi szerint a svéd szövetség viszont nem engedélyezte a leigazolásukat.

A lap idézte a svéd klub elnökét, aki a DN-nek azt mondta: „Még ha jó szándékkal is érkezett a szponzor, a múltja aggodalomra ad okot, s a klub nem szeretne kellemetlen helyzetbe kerülni emiatt. A kenyai történésekről nem hallottunk, elsősorban a cég hátterét vizsgáltuk.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három év börtönt kapott a nigériai fiatalokat üveggel dobáló férfi

Három év börtönt kapott a nigériai fiatalokat üveggel dobáló férfi

Újból lesz szűrősátor a Szent László Kórházban

Újból lesz szűrősátor a Szent László Kórházban

Tizennyolc évet kapott az a kínai oligarcha, aki bírálta az államfőt

Tizennyolc évet kapott az a kínai oligarcha, aki bírálta az államfőt