szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az NB II.-es csapatnál hat játékos, egy edző és egy klubvezető fertőződött meg. Az NB I.-ben szereplő Paksnál is több fertőzött van.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Koronavírus-gyanúja miatt az Aqvital FC Csákvár felnőtt keretének valamennyi játékosát, a szakmai stáb tagjait, illetve a velük érintkező klubvezetőket letesztelték csütörtökön.

A klub most arról tájékoztatott, hogy az eredmény "lehangoló" lett: 6 játékosnak, egy edzőnek, illetve egy klubvezetőnek pozitív eredménnyel zárult a vizsgálata. Mivel közvetlenül érintkeztek a negatív teszteredményt elérő játékosainkkal, mindenki kötelezően házi karanténba került – írják.

Péntek délelőtt a negatív eredményt produkálókon újabb tesztet végeztek el, és utána dönthetnek az edzések folytatásáról. A csákvári csapat azt is közölte, hogy ugyan ezen a hétvégén nincs forduló a bajnokságban, de a jövő heti Dorog elleni meccs veszélybe kerülhet a nagy számú fertőzött miatt.

Koronavírus-fertőzés miatt marad el a Paksi FC péntekre tervezett Szentlőrinc elleni felkészülési mérkőzése is. Az NB I.-ben szereplő csapat honlapján hozta nyilvánosságra, hogy a tesztek több labdarúgójuknál is pozitivitást mutattak, az érintetteket a járványügyi előírásoknak megfelelően elkülönítették.

(Képünk illusztráció)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Élet+Stílus

Koronavírusos van a családban, most mit csináljak?

Az állam keveset tesztel, tanácsot se sokat ad, ezért szakértőket kérdeztünk, egyetemi útmutatókat néztünk át. Jöjjenek tehát tippek – a mosogatástól és mosástól, a maszkviselésen és a táplálkozáson át, a hulladék kezeléséig.

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Az új rendelet home office-t ír elő a közigazgatásban

Az új rendelet home office-t ír elő a közigazgatásban

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt

Kiégett egy ház Újpesten, egy ember meghalt