szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel a drukkerek a stadionon kívül voltak, sem a klubot, sem az MLSZ-t nem terheli felelősség. A rendőrség viszont eljárást indított.

A ZTE–Budafok magyar bajnoki labdarúgó-mérkőzés közvetítése közben az egész ország hallhatta, ahogy a közvetítőkocsiban valaki azt mondja, a kamera nem mutatja a lelátó tetejét, mert ott szurkolók vannak. A közvetítők nem szerették volna a lebuktatni a szurkolókat, akik a tiltás ellenére voltak jelen. Az esetet a 444 szúrta ki.

A Népszava megkereste a rendőrséget és a zalaegerszegi klubot is: hogyan kerültek nézők a zárt kapus mérkőzésre, milyen engedéllyel jutottak be, hányan voltak?

A klub az alábbi választ küldte: „A keddi bajnoki mérkőzésen, ahogy a korábbi korlátozások alatt rendezett mérkőzések során, nem látogattak ki a ZTE Arénába szurkolók. Az említett közvetítés során elhangzott mondat minden bizonnyal azokra vonatkozott, akik a kerítésen kívülről buzdították a csapatot, de ők nem léptek be a stadion területére.”

A szövetséget sem terheli semmilyen felelősség, hiszen a stadionon belül nem voltak nézők.

A zalaegerszegi rendőrség válaszából viszont az derült ki, hogy már nyomozás indult az ügyben: „A Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon közigazgatási hatósági eljárás van folyamatban, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendeletben foglalt rendelkezésekkel összefüggésben.”

A lap emlékeztet, hogy a Groupama Arénánál is összegyűltek a Ferencváros szurkolói, hogy megünnepeljék a csapat újabb bajnoki címét, arról azonban még nincs hír, hogy ennek lesz-e következménye.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!