szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Üzent rajongóinak a Giro d'Italiát három napon át vezető Valter Attila.

Három napon át viselhette az összetettben vezetőnek járó rózsaszín trikót Valter Attila a Giro d'Italia olasz kerékpáros körversenyen; az időszakot leírhatatlanként jellemezte a 22 éves csömöri versenyző.

„Az első dolog ami eszembe jut, milyen is volt megélni és versenyezni ebben a gyönyörű trikóban az, hogy ez nem az én mezem volt... a Miénk volt!” – írta Valter vasárnap késő este a Facebookon. Aznap délután kellett „átadnia” a trikót a kolumbiai Egan Bernalnak, aki elképesztően erős hajrával megnyerte a kilencedik, Castel di Sangro és Campo Felice közötti 158 kilométeres szakaszt.

„Próbálom feldogozni mekkora örömet is szereztem az elmúlt pár napban a kerékpárrajongóknak és azoknak is akik most hallanak erről a sportról először, de higgyétek el ti is ugyan akkora örömet okoztatok nekem!” – írta Valter, aki arról is írt, hogy az életét a kerékpárversenyzésre tette fel, amiért „a jutalom elismerés, büszkeség, hírnév de leginkább az, hogy a hobbimnak élhetek”.

Arról is írt, hogy bármennyire is nagy dolog volt számára a rózsaszín trikóban versenyezni, „mégse fogható ahhoz a reakcióhoz amit otthon kiváltott.

Álmomban sem gondoltam, hogy ennyien, országszerte szurkolni fogtok egy kerékpárosnak, arra pedig végképp nem, hogy sok épület mellett a Puskás Ferenc Stadion is rózsaszínbe fog díszelegni.”

Valter, aki vasárnap 43 másodperces hátrányba került az összetettben, és az ötödik helyről várja a folytatást, úgy érzi, hogy már most többet ért el a Girón, mint várta. A helyezése bizakodásra ad okot – írta, és hozzátette: „mindent megteszek hogy úgy is fejezzem be a versenyt ahogy elkezdtem, mosolyogva”.

A csömöri havasokból a legnagyobbak közé - Valter Attila a magyar kerékpársport élén

Az élre került összesítésben a Giro d'Italia hatodik szakasza után Valter Attila, így magára ölthette a körverseny élén állónak járó rózsaszín trikót is. Valternek ez már a második komoly sikere a 2021-es Girón: kedden, a verseny negyedik szakaszán a 25 év alattiak mezőnyében bizonyult legjobbnak, így akkor a fehér trikót nyerte el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!