turizmus.com

turizmus.com
A legjobb menük hete
 

A legjobb menük hete

Magyarországon 2011 óta évente kétszer is megrendezik az Országos Étterem Hetet. Legközelebb március 21–27. között kóstolhatják egységáron az érdeklődők válogatott felső- és középkategóriás éttermek erre az alkalomra összeállított menüit.


Nobel-díjas vacsora
 

Nobel-díjas vacsora

Két hét múlva, december 10-én, Alfred Nobel halálának évfordulóján tartják a világ legtekintélyesebb tudományos és irodalmi díjának átadási ünnepségét és díszvacsoráját. Az ünnepi menünek mindig nagy szakmai és közönség visszhangja van.


Tiszai halfesztivál
 

Tiszai halfesztivál

Tizenöt sparhelten főzik, sütik a halakat szeptember 26-án Szolnokon a város nyári-őszi szabadtéri fesztiválszezonját záró egésznapos rendezvényen.


Szlovákok a Belvárosban
 

Szlovákok a Belvárosban

Ezen a héten Szlovákia vendégeskedik a Gerbeaud Sörházban. Az Aquacity Poprad éttermi csapata érkezett a Vörösmarty térre, hogy kóstolót adjon a szlovák konyha remekeiből,


Talpig paradicsomban
 

Talpig paradicsomban

A túlérett paradicsommal könnyen befürödhetünk a konyhában, de van amikor ez a cél. Az utcán. Mint ahogy a spanyolországi Bunolban minden augusztus utolsó szerdáján.


Pálinkát főz a köztársasági elnők
 

Pálinkát főz a köztársasági elnők

Hogy miért kellett két napon át leadni a portán a paracini üveggyár dolgozóinak a mobiltelefonjaikat, arról lehet, hogy ők is a Blic szerb napilapból értesültek. Kiderült, a szerb elnök saját szilvapálinkájához gyártottak le 10 ezer egyedi tervezésű palackot.


A ház, amelyiknek négy kapuja van
 

A ház, amelyiknek négy kapuja van

Kozárdon, a hajdan Inke László színművész nyaralójául szolgáló kontyos parasztház dicsekedhet azzal, hogy mindjárt négy kapuja is van. A hivatalos neve: Palóc Ízek Háza.


Könyvtár a 4-es metróban
 

Könyvtár a 4-es metróban

Csak egy vonalkódot kell leolvasni az utasoknak, és már bele is lapozhatnak egy könyvbe. Igaz, a választék egyelőre nem túl nagy, de a kezdeményezés ígéretes.



Ezt ették a Nobel-díjasok az idén
 

Ezt ették a Nobel-díjasok az idén

43 szakács 4 napig sütött-főzött 1300 vendégre, akik a stockholmi városházára voltak hivatalosak, hogy a királyi család tagjaival megünnepeljék a 2014. évi Nobel-díjasokat egy gálavacsorán.


2015 az alma éve
 

2015 az alma éve

Magyarország főzdéi immáron ötödszörre készítik el közösen az Év pálinkáját, ezúttal almából. A különleges házasítást tavasszal, a Budapesti Pálinkafesztiválon kóstolhatja meg először a közönség.


Egész nap robotolnak
 

Egész nap robotolnak

Nem esznek, nem isznak, nem pofáznak, két műszak között két órát töltődnek, s újráznak. Ez lenne az ideális személyzet?



Múzeumok és eurók
 

Múzeumok és eurók

Az olasz nagyvárosokban egyre emelkedik a múzeumi belépők ára. Milánó és Firenze után most már Róma is drágábban enged a műkincsei közelébe.


Michelin- csillagos fogások a fedélzeten
 

Michelin- csillagos fogások a fedélzeten

Többek között a zöld puy lencse és a különféle gombák a kedvenc alapanyagai Régis Marcon, három Michelin-csillagos séfnek, akinek ételkreációit jövő héttől az Air France légitársaság hosszú távú járatain is meg lehet kóstolni.



Mi kell a nőnek?
 

Mi kell a nőnek?

Inspired by her - a hölgyek ihlették, ezzel a szlogennel vezeti be új szolgáltatásait a világszerte 70 szállodát müködtető MGallery hálózat.


Egész évben Mór
 

Egész évben Mór

A januári Vince pincejárástól a szilveszter éjféli koccintásig szinte minden napra kínál programot, látnivalót az Ezerjó hazája, vagyis a móri borvidék.


Busszal a Szépasszonyvölgybe
 

Busszal a Szépasszonyvölgybe

Az egri Szépasszonyvölgyben a hét végén szüreti mulatsággal nyílik meg a Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont. A szőlészek, borászok ünnepén és októberben még több alkalommal menetrendszerinti buszjáratok közlekednek Eger belvárosából a völgybe.