szerző:
hvg.hu/turizmus.com
Tetszett a cikk?

Többek között a zöld puy lencse és a különféle gombák a kedvenc alapanyagai Régis Marcon, három Michelin-csillagos séfnek, akinek ételkreációit jövő héttől az Air France légitársaság hosszú távú járatain is meg lehet kóstolni.

 Április elsejétől hat hónapon keresztül élvezhetik az Air France hosszú távú járatainak business osztályán utazók a Régis Marcon jegyezte fogásokat. Az ételek  a francia konyha olyan különleges alapanyagaiból készülnek, mint a zöld puy lencse, vagy a fekete kucsmagomba.

worldgourmetsummit. com

 A Párizsból induló járatokon egy-egy Régis Marcon jegyezte fogás váltakozva szerepel majd a menüben kínált négy különböző étel között. A regionális konyhaművészetéről ismert séf havonta kétszer újítja meg választékát a törzsutasok igényeinek és a szezonalitásnak megfelelően.

Az Air France tokiói járatán április 22-én Marcon személyesen mutatja be gourmet menüjét. Párolt zöld lencsét kínál rákkal, báránylapockát fügével és háztáji csirkét fekete kucsmagombával.  

A légitársaság  2011 decembere óta kér fel neves francia séfeket, hogy állitsanak össze menüt a fedélzeti  konyhákra. Régis Marcon Thibaut Ruggeri, Michel Roth,Guy Martin és Joël Robuchon után immáron ötödik a sorban.  

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!