Tetszett a cikk?

Kétéves börtönbüntetésre ítélt egy fiatal brit számítógépkalózt kedden egy londoni bíróság. A 22 éves brit informatikus három, különösen veszélyes vírust hozott létre, s ezek - a Gokar, az Admirer és a Redesi 2 - több százezer számítógépet fertőztek meg világszerte.

A férfit végül az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) leplezte le, igaz, ehhez hozzájárult az is, hogy egy internetes fórumon saját maga büszkélkedett el tettével.
Egy norvég fiatalt hazájában nemrégiben felmentettek az vád alól, hogy törvénytelen cselekedetet követett el, amikor DVD-filmek kódfeltörő programját terjesztette az interneten. A 19 éves norvég fiatal ügyében egy oslói bíróság egyöntetűen úgy határozott, hogy nem sértette meg a hatályos törvényeket, amikor a legálisan saját tulajdonába került DVD-filmek kódjait feltörve olyan programot készített, amely mások számára is lehetővé tette az illegális filmmásolást. A pert nagy érdeklődés követte, mert egyfajta jelzés volt arra, a szerzői jogok birtokosai mit tehetnek saját szellemi termékük védelmében. A norvég ügyészség kedden bejelentette, hogy fellebbez az ítélet ellen. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónody Gomperz Tamás: A romlottak diadala

Ónody Gomperz Tamás: A romlottak diadala

Hogyan tárgyaljunk emberek különböző típusaival?

Hogyan tárgyaljunk emberek különböző típusaival?

Megerőszakolt egy 98 éves nőt egy francia férfi, hat év börtönre ítélték

Megerőszakolt egy 98 éves nőt egy francia férfi, hat év börtönre ítélték