Tetszett a cikk?

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) bejelentette, hogy folyamatosan tárgyal a partnerség jegyében valamennyi szolgáltatóval, miután Medgyessy Péter miniszterelnök kedden a Parlamentben, országértékelő beszédében bejelentette: a tervek szerint márciustól 25 százalékkal csökkennek az internetezés költségei. A tárca és az internetszolgáltatók ugyanakkor eltérően ítélik meg a beruházási adókedvezmény hasznosságát.

AZ IHM közleménye szerint "idén márciustól jelentős, 25 százalékos árcsökkenés valósul meg az internetezésben. A legnagyobb szolgáltató szándéka szerint hamarosan olcsóbb internet-hozzáférési tarifát eredményező új konstrukciók lesznek elérhetők az internet-szolgáltatók és a felhasználók számára." A Matáv képviselői a közleményre reagálva elmondták, a társaság a kormányzati adókedvezményekre is építve tervezi olyan új ADSL és kapcsolt vonali internetes konstrukciók bevezetését, amelyek révén jelentősen csökken az internetezés költsége, s amelyek elősegítik az ADSL tömeges elterjedését. A Matáv szándéka szerint 2003 márciusától átlagosan 25 százalékkal olcsóbb internet hozzáférési tarifát eredményező, új konstrukciók lesznek elérhetőek a felhasználók számára.
Az internetelérést kábelen lehetővé tevő UPC Magyarország illetékesei azt nyilatkozták, hogy az IHM részéről már többször felvetődött, hogy a széles sávú elérést is támogatják, de eddig erről nem volt konkrét egyeztetés. Mivel ez a felvetés eddig nem öltött konkrét formát, nem tudni, hogy milyen anyagi hozzájárulással segítené elő az állam a gyorsabb internetezést. Az UPC részéről közölték: a széles sávú hálózatok építésére vonatkozó befektetési célú, 50 százalékos adókedvezményt általában azért nem tudják igénybe venni az internetes vállalatok, mert a korábbi évek jelentős fejlesztései miatt veszteségesek, így további fejlesztésre nincsen forrásuk.
Az IHM ezzel szemben közleményében kifejezetten üdvözli, hogy a szolgáltatók élnek az adókedvezmények által kínált lehetőségekkel, és a tavaly elfogadott adótörvények révén a szélessávú (gyors, korlátlan) internet-hozzáféréssel rendelkezők száma az idén százezerre növekszik. A tárca a közleményben azt is bejelentette, hogy az évi 60 ezer forintos adókedvezménnyel vásárolható számítógépek tavasztól várják a vásárlókat. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Házon belül repkedne az Amazon új drónja, és mindent látna a kamerájával

Házon belül repkedne az Amazon új drónja, és mindent látna a kamerájával

Vége a rasszista nevű Uncle Ben'snek, Ben's Original lesz helyette

Vége a rasszista nevű Uncle Ben'snek, Ben's Original lesz helyette

Tüntetni fognak a szlovák szurkolók, hogy újra járhassanak focimeccsre

Tüntetni fognak a szlovák szurkolók, hogy újra járhassanak focimeccsre