Tetszett a cikk?

A Matáv, illetve az internetszolgáltatók (ISP) által nyújtott kedvezmények révén márciusban átlagosan 25 százalékkal csökkenhetnek az internetes díjcsomagok árai Magyarországon. A szolgáltatók a percdíjak csökkenése miatt tudnak majd kedvezményt nyújtani a telefonvonalon internetezőknek.

A telefontársaság internetes leányvállalatával, az Axeleróval közösen elvégzett számítások szerint a 15 órás internetcsomag összes költsége a jelenlegi bruttó 2300-3500 forintról márciustól 2100-3000 forintra csökken, míg a 40 órás csomag 6500-9000 forintról 5000-6200 forintra mérséklődik, attól függően, hogy melyik szolgáltató mekkora kedvezményt ad ügyfeleinek - jelentette be Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban (IHM) kedden tartott sajtótájékoztatón. A bejelentést megelőzően Kovács Kálmán informatikai miniszter a Matáv és az Emitel vezetőivel aláírta a távközlési szolgáltatók és a szaktárca által tavaly kötött, az internetes tarifák támogatásáról szóló szerződés módosítását. 
Márciusban az internetezés költsége alapvetően attól mérséklődik, hogy a Matáv nagykereskedelmi áron is kínálja a 15 órás, illetve a 40 órás csomaggal kapcsolatos telefondíjakat, amelyek 25 százalékkal olcsóbbak a kiskereskedelmi árnál. Mivel a szolgáltatók a korábbinál 25 százalékkal olcsóbban jutnak a telefonos percdíjakhoz, ezt a kedvezményt beépítik saját csomagjaik árába, amelyekből maguk is engedhetnek. A díjcsomagok egyben tartalmazhatják a telefon- és az internetdíj költségeit, így ezeket az internetszolgáltató egy számlán összegezheti ügyfelei számára - írja az Origo, amelynek kiadója, az Axelero Rt. a Matáv tulajdona.
A szélessávú hozzáférést kínáló ADSL-technológia elterjedése a Matáv  tervei szerint 2003. végére Budapesten közel 100, vidéken 64 százalékos lesz. Ezzel száz településen válik elérhetővé a szélessávú elérés, az ADSL-előfizetők száma pedig meghaladhatja a százezret - írja a portál.
Medgyessy Péter miniszterelnök február 11-én a Parlamentben, országértékelő beszédében jelentette be, hogy az "Európa-terv" részeként állami támogatással márciustól 25 százalékkal csökkennek az internetezés költségei. (MTI)
Hírek A szolgáltatók már dolgoznak a 25 százalékkal olcsóbb internet koncepcióján 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hírben a NER

Egy hírben a NER

Révész Sándor: Ilyen az, amikor az ellenzék lemegy Orbánba

Révész Sándor: Ilyen az, amikor az ellenzék lemegy Orbánba

Bejelentette visszavonulását Torghelle Sándor

Bejelentette visszavonulását Torghelle Sándor