A Matáv, illetve az internetszolgáltatók (ISP) által nyújtott kedvezmények révén márciusban átlagosan 25 százalékkal csökkenhetnek az internetes díjcsomagok árai Magyarországon. A szolgáltatók a percdíjak csökkenése miatt tudnak majd kedvezményt nyújtani a telefonvonalon internetezőknek.

A telefontársaság internetes leányvállalatával, az Axeleróval közösen elvégzett számítások szerint a 15 órás internetcsomag összes költsége a jelenlegi bruttó 2300-3500 forintról márciustól 2100-3000 forintra csökken, míg a 40 órás csomag 6500-9000 forintról 5000-6200 forintra mérséklődik, attól függően, hogy melyik szolgáltató mekkora kedvezményt ad ügyfeleinek - jelentette be Straub Elek, a Matáv elnök-vezérigazgatója az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban (IHM) kedden tartott sajtótájékoztatón. A bejelentést megelőzően Kovács Kálmán informatikai miniszter a Matáv és az Emitel vezetőivel aláírta a távközlési szolgáltatók és a szaktárca által tavaly kötött, az internetes tarifák támogatásáról szóló szerződés módosítását. 
Márciusban az internetezés költsége alapvetően attól mérséklődik, hogy a Matáv nagykereskedelmi áron is kínálja a 15 órás, illetve a 40 órás csomaggal kapcsolatos telefondíjakat, amelyek 25 százalékkal olcsóbbak a kiskereskedelmi árnál. Mivel a szolgáltatók a korábbinál 25 százalékkal olcsóbban jutnak a telefonos percdíjakhoz, ezt a kedvezményt beépítik saját csomagjaik árába, amelyekből maguk is engedhetnek. A díjcsomagok egyben tartalmazhatják a telefon- és az internetdíj költségeit, így ezeket az internetszolgáltató egy számlán összegezheti ügyfelei számára - írja az Origo, amelynek kiadója, az Axelero Rt. a Matáv tulajdona.
A szélessávú hozzáférést kínáló ADSL-technológia elterjedése a Matáv  tervei szerint 2003. végére Budapesten közel 100, vidéken 64 százalékos lesz. Ezzel száz településen válik elérhetővé a szélessávú elérés, az ADSL-előfizetők száma pedig meghaladhatja a százezret - írja a portál.
Medgyessy Péter miniszterelnök február 11-én a Parlamentben, országértékelő beszédében jelentette be, hogy az "Európa-terv" részeként állami támogatással márciustól 25 százalékkal csökkennek az internetezés költségei. (MTI)
Hírek A szolgáltatók már dolgoznak a 25 százalékkal olcsóbb internet koncepcióján 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Pánikolnak a szupergazdagok, 1000 milliárd dollárnak keresnek búvóhelyet Kínán kívül

Pánikolnak a szupergazdagok, 1000 milliárd dollárnak keresnek búvóhelyet Kínán kívül

Túlórázik és migránsozik a mémgyár

Túlórázik és migránsozik a mémgyár

Toroczkaiék pártja is tiltakozik a "rabszolgatörvény" ellen, csak külön

Toroczkaiék pártja is tiltakozik a "rabszolgatörvény" ellen, csak külön

Gyertyafény helyett már mobilok világítják meg az arcunkat télen

Gyertyafény helyett már mobilok világítják meg az arcunkat télen

Amikor a hatalom inkább nyelt, mint tiltott: a Csirkefej legendái

Amikor a hatalom inkább nyelt, mint tiltott: a Csirkefej legendái

Hadházy és Szél már két órája az MTVA székházban - addig maradnak, amíg be nem olvassák a petíciót

Hadházy és Szél már két órája az MTVA székházban - addig maradnak, amíg be nem olvassák a petíciót