szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Új technológiai szabvány kidolgozásával kívánja az SAP és az Intel egyszerűbbé tenni a vonalkódos azonosítási technológia utódjának tekintett RFID (Radio Frequency Identification) rádiófrekvenciás azonosító rendszerek alkalmazását.

"A piac még nem érett az új technológia befogadására, de még a technológia maga is gyermekbetegségekkel küszködik" - indokolta a két cég együttműködését a SAP vezére Henning Kagermann a hannoveri CeBIT-en.

Az RFID technológia elektronikus címkék alkalmazásával, érintkezés nélkül, közvetlen közelből gyenge rádiófrekvenciás hullámok alkalmazásával teszi lehetővé tárgyak azonosítását. A technológiát például raktárrendszerekben, a szállításban, valamint nagy kereskedelmi konszernek, - mint a Wal-Mart vagy a METRO - logisztikai rendszereinél lehet előnyösen alkalmazni.

A széleskörű alkalmazás egyik gátja a címkeként használható áramkörök viszonylag magas ára, ami azonban már több mint 50 dollárcentről 15 cent alá csökkent. A technológia alkalmazása többmilliárdos megtakarítást hozhat egyes ágazatoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Tech

Az SAP kutatás-fejlesztési központot nyit Magyarországon

Az SAP AG kutatás-fejlesztési központot hoz létre Magyarországon, amely 2006 végére mintegy háromszáz szoftverfejlesztőt számláló gárdával működik majd – közölte Claus Heinrich a társaság igazgatótanácsának tagja.

Tech

Fényvezető szilikont fejlesztett ki az Intel

A lézerfény továbbítására és felerősítésére alkalmas szilikont fejlesztettek ki az Intel kutatói, ezzel legyőzve az adatforgalom felgyorsításának egyik legnagyobb akadályát.

Tech

Már az SAP foga is az Oracle ügyfeleire fáj

Az Oracle és a PeopleSoft egyesülése után a vállalatirányítási szoftverek piaca felbolydult, hiszen senki sem tudhatja, hogy a két nagy cég összeolvadása valóban olyan zavartalan lesz-e, mint ahogy ígérik. A konkurensek (köztük az SAP) persze e helyzetet igyekeznek felhasználni a bizonytalankodók megszerzésére.

Radar360: Nagyobb bajtól tart az orvosi kamara, adótámogatást kaphat a vírusteszt

Radar360: Nagyobb bajtól tart az orvosi kamara, adótámogatást kaphat a vírusteszt

SZFE-s hallgatók: Nem fogjuk beengedni az új vezetést

SZFE-s hallgatók: Nem fogjuk beengedni az új vezetést

Támadás érte a Színművészeti honlapját

Támadás érte a Színművészeti honlapját