szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az SAP AG bejelentette, hogy saját és partnerei tapasztalatára építve olyan regionális megoldás-központokat hoz létre, amely lehetővé teszik, hogy tovább bővítsék a világ legnagyobb, kis- és közepes vállalatok (kkv-k) számára kifejlesztett iparág-specifikus üzleti szoftvermegoldások portfolióját.

Az Amerikában, Európában, Közel- Keleten és Afrikában letelepített stratégiai csapatokkal működő SME Solution Center célja, hogy a partnerekkel együttműködve fejlesszen és minősítsen olyan iparági megoldásokat, amelyek gyorsan és előre kiszámíthatóan vezethetők be, gyorsan alkalmazkodnak az üzleti igények változásához és megfelelő iparági tapasztalataik legyenek. Idén az SAP világszerte mintegy 80 iparág- és piac-specifikus megoldást tervez bevezetni.

A Barcelonában, Londonban, Newton Squareben (USA), Prágában, Szingapúrban, és az SAP központjának helyet adó németországi Walldorfban létrehozandó központok a működési régiókat lefedve fognak támogatást nyújtani az SAP partnerei számára. A központok által kifejlesztett megoldások segítségével a kis- és közepes vállalatok igen rövid idő alatt képesek lesznek kiaknázni az SAP szoftvere által nyújtott működési hatékonyságot, és olyan rugalmas platformot telepíthetnek, amely növeli egyedi, megkülönböztető versenyelőnyüket.

„Megfelelő, az egyedi iparágakra vagy mikrovertikális igényekre szabott megoldások, illetve az azok szállítására képes szoftvergyártók nélkül a közepes méretű vállalatok számos iparágban nem kapják meg a megfelelő színvonalú szolgáltatásokat ahhoz, hogy meg tudjanak felelni a piac igényeinek” – mondta el Bob Anderson, a Gartner Csoport kutatási igazgatója. „Ugyanakkor előfordul, hogy a partnereknek nem áll rendelkezésükre elegendő forrás ahhoz, hogy új megoldásokat dobjanak piacra. A specifikus piaci igényekre és az iparági lehetőségekre koncentráló regionális csapatok létrehozása segíteni fog az egyre növekvő piaci igények kielégítésében, hiszen a kkv-k egyre inkább az informatika nyújtotta eszközök segítségével kívánják növelni versenyképességüket."

A központok segítségével az SAP és partnerei a világszerte mintegy 650 elérhető megoldásból álló portfoliót állítanak össze. A középpontban többek között az autóipar, a vegyipar, a fogyasztási cikkek, kereskedelem, fémfeldolgozás, tudományok, élelmiszeripar, csúcstechnológia, ipari gép- és alkatrészgyártás, logisztikai szolgáltatók, szolgáltatások, közszéfre, kiskereskedelem és nagykereskedelmi disztribúció áll.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tech

Már az SAP foga is az Oracle ügyfeleire fáj

Az Oracle és a PeopleSoft egyesülése után a vállalatirányítási szoftverek piaca felbolydult, hiszen senki sem tudhatja, hogy a két nagy cég összeolvadása valóban olyan zavartalan lesz-e, mint ahogy ígérik. A konkurensek (köztük az SAP) persze e helyzetet igyekeznek felhasználni a bizonytalankodók megszerzésére.

MTI Tech

Az SAP kutatás-fejlesztési központot nyit Magyarországon

Az SAP AG kutatás-fejlesztési központot hoz létre Magyarországon, amely 2006 végére mintegy háromszáz szoftverfejlesztőt számláló gárdával működik majd – közölte Claus Heinrich a társaság igazgatótanácsának tagja.

hvg.hu Tech

Együttműködési megállapodást kötött az SAP és a Műegyetem

A SAP Hungary Kft. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködési megállapodást kötött. Az együttműködés kiterjed az oktatás és a kutatás-fejlesztés területére, az SAP Labs Hungary kutató-fejlesztő központ szakember-utánpótlásának képzésére, közös fejlesztésekre, valamint PhD képzésre és doktori ösztöndíjakra is.

hvg.hu Tech

A Bundeswehr is bevezette az SAP-t

A Bundeswehr is az üzleti életből átvett módszerekkel kívánja hatékonyabbá tenni mqködését. Az SAP for Defense & Security rendszer végponttól végpontig (a tüzelőállástól a gyári környezetig) terjedő logisztikai, pénzügyi irányítási és HR-támogatást nyújt Európa egyik legnagyobb hadseregének.