szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2007. október 16-17-én nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Internet Hungary konferencia, hazánk meghatározó információs társadalommal foglalkozó rendezvénye.

A számos hazai és külföldi szaktekintély részvételével megtartott 20 előadás és 10 fórum mellett a hagyományokhoz híven idén is bejelentésnek ad helyet az Internet Hungary: a konferencia fővédnöke, Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, a konferencia megnyitóján jelenti be az infokommunikációs szakmát érintő gazdaságélénkítő csomagját.

A rendezvény két napja alatt előadást tart többek között Sarkady Ildikó audiovizuális kormánybiztos, Pataki Dániel a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, Simó György a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, Ian Neild a British Telecom futurológusa, Straub Elek, valamint Vámos Tibor akadémikus professzor.

A korábbiakhoz hasonlóan a szervezők az idei évben is hirdettek pályázatot, ez alkalommal “Magyarországon eddig nem alkalmazott, de működő internetes üzleti modellek“ témakörben. A konferencián készítőik prezentálják a döntőbe jutott pályaműveket, illetve a közönség segítségével kiválasztjuk a nyertest is, akinek díja a 2008-as San Franciscó-i Java konferencián való részvétel.

Az Internet Hungary résztvevői idén két workshopon vehetnek részt, melyek témái „A televíziós és rádiós világot lázban tartó digitális átállás”, valamint a „Keresők az üzlet szolgálatában”. De egyebek mellett szó lesz még az online reklámról, hírekről, és egy különleges zenei koncertre is sor kerül Budapest és a konferenciának helyszínt adó Tihany között.

A 2007-es Internet Hungary konferencia részleteiről és programjáról többet olvashatnak a www.mediahungaria.hu weboldalon.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Interneten tennék közzé, ki mennyit kap az agrártámogatásból

A közös agrárpolitika átláthatóságának növelése és a költségvetési ellenőrzés javítása a fő célja az Európai Bizottság rendelettervezetének, amelyet az Európai Parlament (EP) véleményezett szerda-csütörtöki brüsszeli plenáris ülésén. A képviselők az interneten tennék közzé a támogatásból részesülők listáját.

hvg.hu Tech

Hol lehet ingyen internetezni Budapesten?

A vezeték nélküli hálózat egyre több helyen váltja fel a hagyományos internetes csatlakozást. Kíváncsiak voltunk, mennyire terjedt el fővárosunkban a WiFi, és mennyi a védtelen hálózat.

MTI/hvg.hu Média

Bloggerek számolnak be az Internet Hungary eseményeiről

Dinamikusan emelkedik az internetfelhasználók száma Magyarországon, ezért az internet használatában rejlő üzleti lehetőségek és a megvalósult sikeres modellek lesznek a fő témái az Internet Hungary 2005 konferenciának - jelentette be a szervező Csermely Ákos. A konferencia eseményeiről egy négy ember által vezetett blog is beszámol.

Hétfőtől ismét lehet menni gyógykezelésre négy budapesti fürdőbe

Hétfőtől ismét lehet menni gyógykezelésre négy budapesti fürdőbe

Kőrössi P. József köszönetet mond Ceauşescunak – Könyvajánló

Kőrössi P. József köszönetet mond Ceauşescunak – Könyvajánló

Tekintetmágnes: eladó egy alig használt Alfa Romeo SZ

Tekintetmágnes: eladó egy alig használt Alfa Romeo SZ