szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A MapMSG éppen ebben lehet a segítségünkre.

A MapMSG éppen ebben lehet a segítségünkre. Az általunk megadott szöveget, üzenetet ugyanis a Google Maps egy szintén általunk kiválasztott pontjára helyezi. Itt azonban nem egy egyszerű feliratról van szó, hanem a szöveg beépül a fényképbe. Hogy ez hogyan történjen, arra több módszer közül választhatunk.  Talán a leghatásosabb, amikor egy olyan mozgóképet kapunk eredményül, amelyen a megadott helyről felszálló füstjelek rajzolják ki  az üzenetet (Smoke signals). Aki nem a saját házának a környékéről akarja küldeni a vallomását, egy listából számos nevezetesség közül válaszhat. Ezen kívül azt is megtehetjük, hogy a híres HOLLYWOOD feliratot írjuk át (Hollywood),  egy felhőkarcoló oldalára rajzolunk fényreklámot (Skyscraper), vagy földön kívüliek gabonaköreibe rejtjük az üzenetet (Crop circle).
Vallomásunkat, pontosabban a kicsit átalakított Google Maps-re mutató hivatkozást elektronikus levélben tudjuk elküldeni ismerősünknek, szerelmünknek. A hivatkozáson található térkép ugyanúgy mozgatható, kicsinyíthető, nagyítható, mint az eredeti Google Maps.

Szerkesztőségünk füstjelei

És ha már ezen az oldalon járunk, érdemes kipróbálni egy nemrég indított játékot, a Statetrist. A bal oldali menüben találhatjuk a hivatkozást, ami a játék oldalára vezet. Olyan speciális Tetrist lehet játszani, ahol a különböző földrészek és országok térképei alkotják a játékteret, s ide hullanak az országokat, illetve a tartományokat formázó színes alakzatok. A jó eredmény eléréséhez nem elég felismerni a formákat, gyorsan kell cselekedni, hogy a megfelelő helyre érkezzenek.

Elég nehéz elhelyezni a miniállamokatVELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!