szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A történet még valamikor a 80-as években a Commodore64-es gépek idejében...

A történet még valamikor a 80-as években a Commodore64-es gépek idejében indult – ekkor jelentek meg az első játékok, amiben a lényeg az volt, hogy mindenféle hegycsúcsokon állva kellett felváltva egymást lövöldözni, tankokkal, majmokkal űrhajókkal és minden egyébbel. A stílus hódítása azóta is töretlen, a Team17 a kilencvenes években (még Amiga számítógépre) kitalálta a harcias kukacokat (Worms), ezek a kukacok azóra is világhírűek, ráadásul már három dimenzióban lövöldözik egymást a PC-n (Worms3D és folytatásai).

Az én tankom erősebb mint a te tankod - mondjuk a tiéd meg nagyobbat lő...

 A népszerűség nem véletlen – az ilyen játékok nem túl agresszívek, mégis nagyfokú pontosságot, ügyességet sőt stratégiázást igényelnek. És persze a lényeg: egy számítógépen is nagyon jól lehet játszani (felváltva) csoportosan, így bármikor összedohatunk egy délutáni játék-partit. A Scorched3D (a hajdanán nagysikerű "Scorched Earth" ingyenes és modern átírata) is ebben a stílusban jeleskedik, bár itt nem kukacokkal, hanem egy kicsit komolyabb köntösben – tankokkal kell egymást eltalálunk. . Ez persze nem olyan könnyű mint elsőre hangzik, többféle tank (mindegyiknek van előnye és hátránya is) közül kell választanunk, ráadásul fegyverekből is többféle van. Eltalálni valakit nem könnyű, hiszen pontosan el kell találnunk a távolságot és alövedék röppályájának megfelelő ívét. A remek szórakozás garantált, bár inkább csak egymás-ellen, a számítógép ellen játszani, egyedül, egy kicsit unalmas. A grafika, annak ellenére, hogy a játék ingyenes, nagyon szép – a víz szépen hullámzik, a robbanások animációja is élethű, a tankok kicsit elnagyoltak ugyan, de ezt csak akkor vesszük észre ha nagyon rájuk zoomolunk.

Hálózatban frenetikus játékélmény!

 A hangok szintén nagyon hangulatosak, a játék zenéje nem egy "hűde", de egy háttérben futtatott Winamp ezt a gondot meg tudja oldani:) A kezelés elsőre bonyolult lesz, hiszen a Scorched teljesen három dimenziós, a terepet akármerre tudjuk forgatni, dönteni, nagyítani - jó térlátás szükséges a nyerő stretégiához. Szerencsére a beépített help menü mindig elérhető. Annak ellenére, hogy a játék elég látványos, nem igényel erős gépet, a memóriát sem igazán foglalja le, egyedül egy közepes videókártya kell hozzá. Mérete pedig alig 50MB. Letöltés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Piramisjátékok a neten

Pénzt kereshet a szörfölésselEz az a mondat, ami jó eséllyel jelzi, hogy nem...

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Az A-Híd újíthatja fel a Lánchidat 18,8 milliárdért

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti

Anne Applebaum: Trump az élete hátralévő részét bíróságokon tölti