szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Sokan félnek kiadni kezükből bankkártyájukat, vagy hosszadalmasnak tartják ezt a...

Sokan félnek kiadni kezükből bankkártyájukat, vagy hosszadalmasnak tartják ezt a fizetési módot, és inkább készpénzzel vásárolnak. Ezen a problémán segít az új mobilszolgáltatás, amelynek révén immár az éttermi számla is pillanatok alatt kiegyenlíthető a maroktelefonnal.

A vendégnek csak el kell indítania egy alkalmazást, amellyel egy menüből kiválaszthatja az adott éttermet és megadhatja a fizetendő összeget. Ha még nem felhasználó, az alkalmazást egy alapdíjas SMS elküldésével pár perc alatt telepítheti telefonjára és akár azonnal használhatja is. A tranzakcióról az étterem internetes kapcsolaton vagy a pincérnél lévő mobiltelefonon kap értesítést. A fizetés az ügyfél Visa vagy MasterCard típusú bankkártyájáról történik - áll az egyik mobil fizetési és banki szolgáltatások fejlesztésére szakosodott szoftvertechnológiai cég, valamint a szolgáltatás elindításában résztvevő bank közleményében.

"A mobillal való fizetés gyorsabb és egyszerűbb, mint egy hagyományos kártyalehúzás, és vendégeinknek is nagyobb bizalmat sugall" - idéz a közlemény egy vidéki étteremtulajdonost. Egy - ugyancsak szegedi - szórakozóhely vezetője a fiatalok figyelmét szeretné felkelteni az új szolgáltatással.

A jövőben további mobilalkalmazásokat vezetnek be, a közlekedés, a szórakozás és a közigazgatás területén is - mondta az MTI-nek Fejes Sándor, a Hedz Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Apró erősödéssel nyitott a forint

Apró erősödéssel nyitott a forint

Az önkormányzat sem tud semmit az elpusztult szadai elefántokról, a kormányhivatalhoz fordulnak

Az önkormányzat sem tud semmit az elpusztult szadai elefántokról, a kormányhivatalhoz fordulnak

Brüsszel szerint az új menekültügyi szabályozás is uniós jogba ütközik

Brüsszel szerint az új menekültügyi szabályozás is uniós jogba ütközik