szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az Arcade Fire "Neon Bible" című albumának címadó dalához a zenekar...

Az Arcade Fire "Neon Bible" című albumának címadó dalához a zenekar interaktív videoklippet készített. Miközben a zenét hallgatjuk, az énekes kezeit mozgathajuk az egérrel, illetve ha klikkelünk akkor egyéb variációkat is kihozhatunk a jelenetekből. 

Vincent Morisset, a klipp rendezője elmondta: "minek elkölteni kétszázezer dollárt egy hagyományos videóklippre, amikor a végén úgyis a Youtube-on köt ki, alaposan tömörítve, rossz minőségben. Ha már a számítógépen néznek az emberek videóklippeket, akkor használjuk ki a médium lehetőségeit"

Mozgatjuk vagy klikkelünk - mindig más a hatás

Interaktív videóklippek persze már ezelőtt is készültek, eddig azonban többynire kimerültek a lehetőségek abban, hogy linkeket helyezzenek el a klippben, esetleg a felhasználó beírhatta a nevét, amit rámontíroztak a képre. A Neon Bible azonban az első olyan klipp, ahol egy "igazi" zenekar, igazi énekesét vezérelhetjük a dal elődása közben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!