szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár a CD/DVD-írás koronázatlan királya kétségtelenül a Nero nevű program, nincs mindig szükség nagy, kereskedelmi szoftverre ahhoz, hogy felírjunk egy lemezt.

A Nero nagyszerű és sokat tudó programcsomag, de valójában ahhoz, hogy adatokat írjunk lemezre, audio CD-t készítsünk, kedvenc MP3 dalainkat, képeinket, filmjeinket optikai lemezre másoljuk, vagy ISO fájlokból CD-t égessünk, nincs rá szükség. Erre a célra számtalan ingyenes CD-/DVD-író alkalmazás létezik. Bemutatjuk közülük a legjobbakat - írja a Techline.

Deep Burner Free
A Deep Burner valójában kereskedelmi szoftver, ám a készítők úgy gondolták, jól sikerült programjuktól nem fosztják meg a fizetni nem szándékozó vagy nem tudó felhasználókat sem, ezért készítettek egy ingyenes változatot is, és „szellemesen” a Deep Burner Free nevet adták neki.

Telepítve alig 10 MB az egész, vagyis nem egy óriásprogramról van szó. A használata nagyon egyszerű, bár a felületét kicsit szokni kell az elnagyolt ikonok és a ronda grafika miatt. Cserébe viszont néhány extra funkciót is kínál: például CD-/DVD-címke tervezése és nyomtatása, Autorun menü készítése. Utóbbi kész kis fejlesztői felület, használhatunk gombokat, képeket, feliratokat stb.

A program természetesen adat-DVD-t, adat-CD-t és audio CD-t is ír, sőt, még bootolható CD-t is készíthetünk vele. Az ISO fájlokkal is elbánik, létrehozni és felírni egyaránt tudja őket.

Mindezt az ingyenes változatban találjuk. A fizetős verzió ezen felül másol, video-DVD-t és fotóalbum-lemezeket is készít, de ha e funkciók nélkül is megvagyunk, a Deep Burner Free tökéletes választás lehet. És még mielőtt elfelejtenénk: magyar menüvel is használhatjuk.

A cikk folytatásáért kattintson az alábbi linkre!
Tovább>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Megjelent a HVG legfrissebb archívum DVD-je

A HVG Archív DVD 1993-2006 a HVG tizennégy teljes évfolyamának összes megjelent cikkét és címlapját tartalmazza. Több mint 70 ezer cikk, táblázat, ábra és grafikon tárgyszavakkal ellátva szerepel az adatbázisban, amelyben tetszőleges téma, szó vagy kifejezés egyszerűen és gyorsan megtalálható.

Még mindig Liam Neeson akciófilmje a legnépszerűbb

Még mindig Liam Neeson akciófilmje a legnépszerűbb

Sportdízel: Magyarországon a 341 lóerős új Audi SQ5 TDI

Sportdízel: Magyarországon a 341 lóerős új Audi SQ5 TDI

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!

Ceglédi: Kedves Egyesült Ellenzék, nyissatok, ne lökjetek minket a Mi Hazánkhoz!