szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Bár a Telsey neve kevéssé ismert hazánkban, a céget már több mint 14...

Bár a Telsey neve kevéssé ismert hazánkban, a céget már több mint 14 éve alapították. Eredetileg távfelügyelő és távvezérlő OEM megoldásokat árusított, de 1999. óta DSL, illetve Fibre-to-the-Home technológiára alapozott szélessávú IP eszközöket és szolgáltatásokat kínál. Ma a Telsey az európai piacon l IP videó szolgáltatásokkal (Video-on-Demand, Pey-per-View, network PVR), továbbá szélessávú hang- (VoIP) és adatátviteli szolgáltatásokkal (úgynevezett teljes Triple Play-vel van jelen), de a cég portfóliójában médiakonverterek és Ethernet switchek széles választéka is megtalálható.
Mostantól a magyar piacra is belépett a Telsey, mégpedig rögtön három készülékkel. Az eszközök eltérő feladatokra és különböző felhasználói kör számára készültek. Az első (GS105) az otthoni felhasználókat vette célba, a részben vezérelhető másodikat (GS516) kisebb irodák számára fejlesztették, míg a harmadik (FM1024SPoE/2xG)  inkább a nagyobb irodáknak kínált hálózati eszköz. Mindhárom termék közös jellemzője a masszív, fémházas kialakítás.

A GS105 hátoldalán öt RJ-45 port és a tápegység csatlakozója található, elöl pedig LED kijelzők mutatják az Ethernet portok aktuális állapotát. Mac táblázatának karbantartása automatikus, ami azt jelenti, hogy a listáról lekerülnek azok az eszközök, amelyek egy bizonyos ideig nem jelentkeznek.
A GS516 házának, amely 19"-os, szabványos keretbe építhető, saját 220 V tápegysége és külön hűtőventillátora van. Az elején tizenhat RJ-45 port található, ezen felül a GS516 két optikai SFP (Small Form-factor Port) bővítőhelyet is tartalmaz, így a megfelelő SFP modulokra optikai kábelek is csatlakoztathatók. A webes felületen elérhető menüben megnézhetjük valamennyi port forgalmát, beállíthatjuk a QoS paramétereket, vagy – a MAC címük alapján – korlátozhatjuk egyes eszközök csatlakozását, mintegy „fekete listát” hozva létre.
Az FM1024SPoE/2xG valójában egy vezérelhető switch. Ennél az eszköznél csak két porton érhető el az 1000 Mbps sebesség, de ezek SFP optikai modulként is csatlakoztathatók, míg az előlapon található 24 klasszikus RJ-45 Ethernet port a hagyományos 10/100 Mbps adatátvitelről gondoskodik. Az elnevezésben szereplő S betű a „stackable” kifejezés rövidítése, ami annyit jelent, hogy több ugyanolyan switch egymással csatlakoztatható gigabit portokon át, gyűrű topológiával. A teljes felépült eszköz egyetlen switch-ként viselkedik, több paramétere pedig, mint pl. VLAN vagy Port Mirroring úgy állítható be, mintha egyetlen eszközről lenne szó. A PoE (Power over Ethernet) jelölés a „tápellátás Etherneten keresztül” rövidítése, ami a kapcsolót távoli eszközök áramellátására is alkalmassá teszi. Az FM1024SPoE/2xG switch mindegyik portja maximálisan 15,4 W teljesítményű ún. „class 3”-at is támogatja.
A switch egy webes interfészen át, a hátoldalán lévő RS-232 port kihasználásával konzolként irányítható. A menü a tipikus port-, adatforgalmi-, VLAN és QoS vezérlési lehetőségeket kínálja.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

Frei Tamásék tévéhálózata terjeszkedni készül a régióban

Téli csodavilág Stájerországban - itt van a szomszédban, és még a szavunk is eláll tőle

Téli csodavilág Stájerországban - itt van a szomszédban, és még a szavunk is eláll tőle

Újra elérhető a trumpisták kedvenc közösségi oldala, de használni nem tudják

Újra elérhető a trumpisták kedvenc közösségi oldala, de használni nem tudják