szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A http://www.woodlands-junior.kent.sch.

A http://www.woodlands-junior.kent.sch.uk/customs/Xmas/carols oldalon 24 angol karácsonyi dal karaoke változatát találhatjuk. Annak, aki magyar karácsonyi dalokat szeretne találni – bármilyen meglepő is – egy olasz oldalra kell ellátogatnia: http://digilander.libero.it/pagnes/karacsonyi.html.
Itt a szövegeken kívül a zene MIDI és KAR változatát is megtaláljuk. Ez utóbbi, megfelelő lejátszóval, időzítve tartalmazza a dalszöveget.  

A karaoke fájlok lejátszásához használhatjuk a következő programok valamelyikét:

vanBasco's Karaoke Player
Jelenleg a legnépszerűbb ilyen jellegű szoftver a neten: ez egyrészt annak tudható be, hogy rengeteget tud (és mégis egyszerűen kezelhető), másrészt teljesen ingyenes! 
Lejátszási listát készíthetünk, egy real-time-midi output ablakban pedig figyelhetjük a MIDI fájl paramétereit (notes, volumes, instruments). Ha akarjuk, akkor a lejátszó egy nagyméretű zongora-billentyűzetet is megjelenít – ezen is nyomon követhetjük a dallamokat, ha esetleg így könyebben menne az éneklés. 

A lejátszó automatikusan beépül a böngészőrpgramokba is, így telepítése után nyugodtan hallgathatjuk a MIDI vagy KAR fájlokat a webről is.
http://www.vanbasco.com/karaokeplayer

Kara Fun
A lejátszó az összes karaoke fájlverzióval (KAR, KOK és LRC )elboldogul, de lejátszik MP3, MIDI és OGG fájlokat, vagy akár CD-G formátumú hivatalos karaoke-CD-ket is. A legjobb az egészben, hogy képes kezelni egy másodlagos kimenetet is a megjelenítéshez, azaz egy másik monitorra, vagy egy TV-re is kivezethetjük az egyébként igen látványos szövegkiíró felületet.
http://www.karafun.com/karaokeplayer

Power Karaoke
A Power Karaoke egyik legnagyobb előnye, hogy ún. Karaoke CD-t vagy DVD-t is készíthetünk azaz írhatunk vele. A Karaoke DVD egy nagyon jó dolog – nincs más dolgunk mint behelyezni a meghatjóba, kiválasztani a kívát zeneszámot, és máris szól a zene, illetve jön a ritmusra kiemelt dalszöveg a képernyőn – sőt ha akarjuk még a videóklippet is alátehetjük a teljes hatás érdekében (az igazi Karaoke gépek is így működnek). A másik remek dolog, hogy ez a szoftver nem csupán lejátszani képes a KAR fájlokat, hanem mi magunk is készíthetünk kedvenc dalainkból karaoke verziót. Ehhez csak egy WAV vagy MP3 fájlra lesz szükségünk – igaz, sok-sok pepecseléssel (persze nem árt tudnunk pontosan a dal szövegét sem) de azért viszonylag gyorsan kész a karaoke fájl.
http://www.powerkaraoke.com


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Látványos képkeret

Az ilyen ajándék még látványosabb lehet saját készítésű...

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Strasbourg szerint a fokozott rendőri ellenőrzés nemzetközi egyezményt sért

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Korlátozza, de nem függeszti fel a Richter méhmióma-gyógyszerének használatát az EU

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra

Két vezető is lemondott a kínai cégnél, amely 1 millió vakcinát küldene Magyarországra