szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Annak ellenére, hogy a számítógép munkaasztalának hátterében...

Annak ellenére, hogy a számítógép munkaasztalának hátterében megjelenő kép csak a hangulatunkat befolyásolja, mindenki nagy gondot fordít annak kiválasztására és időnkénti cseréjére. Nagyon kevesen vannak, akik a „gyári” hátterek közül választanak, hiszen senki sem szereti, hogy ugyanaz a kép látható a gépén, mint sok ezer másik felhasználónál. Sokan válogatnak saját fényképfelvételeik közül, hogy munka közben is nosztalgiával gondoljanak egy kellemes nyaralásra vagy gyönyörködjenek unokájuk, gyermekük vagy szerelmük portréjában.
Az is gyakori, hogy az internetes háttérkép-adatbázisokból válogat valaki, ahol általában témák szerinti csoportosításban találhatunk képeket, szerencsés esetben akár ingyen letölthető változatokat is.
Azonban ki lehet próbálni a háttérkép-keresésnek egy egészen új módszerét is: úgy kereshetünk képeket, hogy az azon uralkodó színt választjuk ki. A Color Fields Colr Pickr egy kísérleti webes alkalmazás, amellyel a Flickr nyilvános fényképei között kereshetünk, méghozzá színek alapján. Az oldal közepén egy színkorongot találunk, ennek egyes pontjaira kattintva körben megjelennek azok a kis képek, amelyeknek meghatározó színei megegyeznek a kiválasztottal. Egy csúszkával tudjuk a színek világosságát szabályozni, illetve ha úgy kattintunk rá, hogy nem mozdítjuk el, akkor az eredeti színbeállításoknak megfelelő új képeket mutat.

Lila mámor

A Colr Pickr tematikus keresést végez, a képeknél beállított címkék (tag) alapján. Így azután olyan speciális találatokat is kaphatunk, amelyek például adott színű virágokat, falfirkákat, tájképeket vagy makró fotókat tartalmaznak. Ha valamelyik találat megtetszik, a kis képre kattintva eljuthatunk a Flickrnek ahhoz az oldalához, ahol az eredeti felvétel található. Innen azután letölthetjük a fotót, és kipróbálhatjuk, tényleg illik-e operációs rendszerünk többi színbeállításához és hagulatunkhoz. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hiába a figyelmeztetés, amerikaiak milliói utaztak repülőn a hálaadás napi ünnepségre a rokonaikhoz

Hiába a figyelmeztetés, amerikaiak milliói utaztak repülőn a hálaadás napi ünnepségre a rokonaikhoz

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak

Dániából jöttek idáig a Bentley-vel, de lebuktak