szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei karácsony előtt nyerő vásárlási tippnek tűnik az egyre elérhetőbb árú lapos TFT monitor. A több mint száz különböző megjelenítő-típus közül azonban nehéz kiválasztani a legjobbat, de persze csak akkor, ha nem ismerjük pontosan a legfontosabb vásárlási szempontokat. Az alábbiakban megmutatjuk, mi a jelentésük és a jelentőségük a TFT monitorral kapcsolatos adatoknak.

Nehéz megmondani, hogy összesen hányféle monitortípus szerezhető be Magyarországon, de az minden esetre biztos, hogy a kapható TFT-k száma jóval több, mint száz - írja a Techline. Azonban még ebből a hatalmas kínálatból is könnyen leszűkíthetjük a kört néhány típusra, ha tudjuk, hogy milyen specifikációjú monitorok illeszkednek leginkább a már meglévő (vagy leendő) felhasználási szokásainkhoz. Ígérjük, cikkünk végére Ön is tisztábban lát majd!

Képméret és felbontás
Monitor vásárlása előtt a három legfontosabb dolog, amit el kell döntenünk: mekkora monitort szeretnénk, alapvetően mire használjuk majd, és persze hogy mennyit vagyunk hajlandók áldozni erre.

Ami a képméretet illeti, pillanatnyilag a 19-22 inches képátló a legnépszerűbb. Ezek a modellek férnek bele (ha nem is az összes, de a típusválaszték 80 százaléka) a 35-70 000 forintos ársávba, abba az árkategóriába, amelyben a legtöbb felhasználó gondolkodik. Lejjebb menni igazán nem érdemes, maximum néhány ezer forintot spórolhatnánk meg, felfelé viszont annál változatosabb világ vár ránk. Ehhez csak vastag pénztárca kell: a 24 inches monitorok ára kb. 100 000 forinttól indul, de nagyobb és/vagy jobb panellel, jobb elektronikával, némi extrával könnyen 350-400 000 forint is kerülhet az árcímkére.

A cikk folytatásáért kattintson az alábbi linkre!
Tovább>>

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu IT-SZALON

Erőgép a monitorba dugva

Az Apple olyan funkciókkal látta el új iMac G5 névre hallgató gépét, amelyek a dolgozószobákból a nappalikba költöztethetik az eszközt. A G5 amúgy egy meglehetősen nagyteljesítményű számítógép, amelynek az érdekessége, hogy a hagyományos konfigurációkhoz szokott szem kezdetben nem is találja.

hvg.hu Tech

Kiugrik a kép a monitor elé

Nincs már messze az idő, amikor a monitor előtt ülve vehetjük szemügyre az interneten megrendelt árucikket. De persze nem akárhogyan, hanem térbeli képen, ráadásul meg is forgathatjuk, és minden oldalról megcsodálhatjuk.

Panoráma Tech

A PC-monitorok képarányait követő fényképezőgépeket fejlesztenek

Együttműködési szerződést kötött a mechanikus és a digitális fényképezőgépek előnyeit egyesítő, cserélhető objektívű, „négyharmados" képnormájú digitális tükörreflexes gépek közös fejlesztésére két japán cég, az Olympus és a Matsushita – jelentették be csütörtökön.

MTI Tech

Karácsonyra érkezik a monitoros fogkefe

A világ egyik legnagyobb amerikai fogkefegyártója olyan termékkel rukkolt elő, amely fogmosás közben monitoron mutatja, hogyan, és hol kell tisztítani a fogat - számolt be az újdonságról a Daily Mail angol napilap.

hvg.hu Tech

Nappal napelem, éjjel tv-monitor

Forradalmian új anyagot fejlesztettek ki Japánban PV-TV néven, mely bármilyen fényes felületet a környezettel harmonizáló napelemmé képes alakítani nappal, míg éjjel színes képernyőként funkcionál.

Bari Máriusz Tech

Elveszthetik típushibájukat az LCD monitorok

Figyelője helyzetétől függően alakítja belső szerkezetét egy taiwani fizikusok által kifejlesztett folyadékkristályos képernyő. A meglepően egyszerű ötleten alapuló technológia egy kamerát alkalmaz annak érdekében, hogy a legtisztább képet mutassa, akárhonnan is nézik.

GKI: Eshet a lakások ára a következő egy évben

GKI: Eshet a lakások ára a következő egy évben

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Radar360: Orbán jelzett Szájernek, Tusk Orbánnak

Radar360: Orbán jelzett Szájernek, Tusk Orbánnak