szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Sok levelezőrendszerhez hasonlóan a Gmail is értelmezni tudja a „+&rdquo...

Sok levelezőrendszerhez hasonlóan a Gmail is értelmezni tudja a „+” címkiegészítést. Ez azt jelenti, hogy a Gmail-es levélcímünket kiegészíthetjük tetszőleges karaktersorozattal. Például a [email protected] cím esetén a techline után tehetünk egy  „+” jelet, majd további szöveget. Az összes ilyen módon generált e-mail című levél a [email protected] címre fog érkezni.
A címhez illesztett szövegrészt azután felhasználhatjuk különböző szűrésekhez. Ha például egy rejtvény megfejtését a  [email protected], az ötleteket pedig a [email protected] címre várjuk, akkor minden levél az eredeti postafiókba fog érkezni, ahol azután szűrőkkel automatikusan szétválogathatjuk azokat.
Ez a „+” szolgáltatás akkor is nagyon hasznos, amikor internetes oldalakon, online boltokban adjuk meg az e-mail címünket. Érdemes az adott oldalra vagy boltra vonatkozó szöveggel kiegészíteni a beírt elektronikus levélcímet, így biztosak lehetünk benne, hogy az adott oldalról, bolttól kapjuk a levelet. Így azután ha például [email protected] a Gmail-nél regisztrált e-mail címünk, és az Amazonnál a [email protected] címet adtuk meg, akkor alapos gyanakodással fogadhatjuk, ha az Amazontól a  [email protected] címzéssel érkezik levél. További előny, hogy ha minden regisztrációt és e-mail címet kérő oldalon valami jellemző kifejezéssel kiegészített levélcímet adunk meg, akkor könnyen nyomon követhetjük, melyik oldalról bombáznak levélszeméttel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!