szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az XP tuningolásának számtalan módja van, de ahhoz, hogy megváltoztassuk az...

Az XP tuningolásának számtalan módja van, de ahhoz, hogy megváltoztassuk az operációs rendszer kinézetét, vagy fizetős programokat kell a gépünkre raknunk, vagy olyan változtatásokat kell végrehajtanunk a Registryben és a rendszerfájlok között, ami nem visszafordítható, és nem tökéletesen biztonságos. A Windows azonban készített még egy témát, amit egyszerűen és nyugodtan használhat bárki, aki szeretné.

Félúton a Vista felé

Annak idején, amikor a Windows Media Centert fejlesztették, valahogyan kijutott a netre a hozzá tartozó Royale elnevezésű téma, ami, mivel eredeti Microsoft aláírású, könnyen telepíthető a számítógépre. Telt-múlt az idő, és valaki rájött, hogy létezett egy Royale Noir téma is, elegáns fekete színsémával. Ezt is sikerült felkutatni, és elterjeszteni a neten. A redmondiak végül is úgy döntöttek, hogy az, ha néhányan használják ezt a témát, nem juttatja csődbe a céget, és letölthetővé tették. Azt persze nem bírták kihagyni, hogy egy kis marketinget ne tegyenek  bele, és elnevezték Zune témának, amihez ugyan semmi köze nincs, de ez minket ne is zavarjon (letölthető innen).

A sima Royale: XP üvegbe burkolva

Az eredeti Royale témát is fellelhetjük, ez leginkább a sima XP-re emlékeztet, de olyan, mintha üveget raktak volna rá, a fekete változaton ez nem annyira jön elő. A kék változat innen letölthető: http://skattertech.com/2006/02/royale-theme-for-xp, csak installálni kell, és készen is vagyunk.

Ilyen kis munkával megoldható egy kis ráncfelvarrás a porosodó XP-felületen, és ezzel nem is lassítjuk, és nem zavarjuk össze a rendszerünket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!