szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

Az IE7pro-ban az a jó, hogy nem kell túl sokat ügyeskedni a beállításain.

Az IE7pro-ban az a jó, hogy nem kell túl sokat ügyeskedni a beállításain. Installáljuk, kiválasztjuk, hogy mely szolgáltatásait szeretnénk használni, és már süvít is az Explorerben. Nem tűnt fel, hogy lassabban töltene be tőle a böngésző, több memóriát sem fogyaszt, egy 1,6 GHz-es P4-esen például meg sem éreztük a jelenlétét. De lássuk, mit kínál!

Deja-vu a Firefoxból

Először is, nem kell többet szenvednünk az Explorer lebegő keresőablakával – lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de nekem a Firefoxra váltásban az egyik fő szempont a „tűzróka” okos kis keresője volt. Nos, ez innentől elérhető az Explorerben is, szemérmetlenül egy az egyben lekoppintva a rivális megoldását.
Egy kis tanulás szükséges ahhoz, hogy a következő funkciót valóban hasznosnak találjuk, de ha belejöttünk, egészen megváltoztathatja az Explorer irányítását. Ez a szolgáltatás az egérmozdulatokkal történő irányítás. A honlapon részletes bemutatót láthatunk a használatáról, ami nem egy ördöngösség, hamar rá lehet érezni. Ha lenyomva tartjuk a jobb egérgombot, és közben mondjuk egy nyomtatott L betűt írunk a képernyőre, akkor bezáródik az épp aktuálisan nyitva lévő oldal. Hasonlóképpen az összes gyakran használt művelethez létezik egy-egy jel vagy mozdulat. Hogy lássuk, mit is írtunk a képernyőre, az IE7pro egy paintbrush ecsethez hasonlóan mutatja ténykedésünk eredményét, mégpedig egy általunk választható színnel.

A böngészőirányítás új kora?

A középső gomb véleményem szerint a leggyorsabb megoldás egy link új lapon történő megnyitásához, de az IE7pro készítői előálltak egy olyan ötlettel, ami megfontolandó lehet. A középső egérgombra ugyanis át kell szokni, mert a legtöbben nem használták korábban, nem minden egéren egyszerű megnyomni a görgőt, van, amelyikről könnyen lecsúszik a kezünk, és nehéz a jobb klikk „hivatkozás megnyitása új lapon”-t is egy életre elfelejteni. A pro csomagban azonban egy olyan műveletet eszeltek ki, amelyet mindenki ismer már, és ez a drag and drop. Nem kell mást tennünk, csak megmarkolnunk bal klikkel a megfelelő linket, és kicsit arrébb „dobnunk”: már nyílik is az új lapon. Ez még hagyján, de ha ugyanezt a Shift billentyű lenyomása közben egy képpel tesszük meg, akkor azt az IE7pro rögtön elmenti a beállításoknál megadott helyre.

Bőven van lehetőségünk testreszabásra

Apró kényelmi funkció, de megkönnyíti a mindennapi életünket az interneten, hogy a címsorba beírt weblap mindig új lapon nyílik meg. Ezt egyébként – ha mégsem tetszene – ki lehet kapcsolni, éppen úgy, ahogyan az IE7pro összes többi funkcióját is, külön-külön vagy egyszerre.
A másik közkedvelt kiegészítő a google sync, ami pillanatok alatt egységesíti a használt számítógépeken a böngészőbe elmentett könyvjelzőket és a program összes beállítását. Habár ezt nem tudja az IE7pro, a legfontosabb funkciót, a könyvjelzők szinkronizálását gond nélkül végzi.
A honlapok képformátumban való elmentésének lehetősége pedig már csak kellemes ráadás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Valahogy így néznek ki a karantén utáni ölelések

Valahogy így néznek ki a karantén utáni ölelések

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

Az ukrán tulaj képviselője legközelebb 600-800 emberrel menne átvenni a Dunaferrt

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról

"Én mennék, de anyukám nem enged" – gyerekek vallanak az iskolanyitásról