szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Olyan gyorsan fejlődik a mobil szélessáv, hogy a WiFi hotspotok rövid idő alatt feleslegessé válhatnak, nyilatkozta egy stockholmi konferencián az Ericsson marketingigazgatója.


"A Starbucks-kávézókhoz hasonló hotspotok a mai szélessáv-kor telefonfülkéinek számítanak", nyilatkozta John Bergendahl a stockholmi European Computer Audit, Control and Security konferencián.

"Ausztriában azt állítják, hogy a mobil szélessáv sokkal gyorsabban fejlődik az otthonokba kitelepített változatoknál és idén le is hagyja azt", nyilatkozta Bergendahl a Computerworld magazinnak. Az Ericsson képviselője rámutatott a jelentősnek ígérkező fejlődés pár jelentős tényezőjére: az ár egyre kedvezőbb, az osztrák, dán és svéd területeken már havi 20 euroért lehet szolgáltatást kapni, emellett pedig a gyártók is a mobil szélessávot támogató HSPA (High Speed Packet Access) technológiát építenek laptopjaikba.

A technológia előtt azonban elég nagy kihívások vannak még - akadályként jelentkezik a lefedettség hiánya, valamint a nemzetközi roaming és annak árazása is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Szélessáv a szennyvízből

Április elsejei humornak tűnhet a "vécéből internet" koncepciója, pedig Aberdeenben éppen ezen dolgoznak. A nagysebességű internetkapcsolat 10 évig biztosan működik és gyorsan is telepíthető, hiszen a szennyvízjáratok nem tartoznak a szolgáltatók frekventált helyei közé.

MTI Gazdaság

Magyar Telekom: 1,5 százalékkal kisebb eredmény

A Magyar Telekom Nyrt. (MT) 59,4 milliárd forint nettó eredményt ért el az első háromnegyed évben, ami 1,5 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 60,3 milliárd forintnál - közölte a társaság csütörtökön.

MTI Tech

Szélessáv: ellentmondásos hazánk vezető szerepe

A szélessávú internet elterjedtsége szempontjából Magyarország jó helyen áll a régióban, ám nyugat-európai összehasonlításban jelentős a lemaradás - állapítja meg az IDC piackutató és az internetes hálózatokat építő Cisco közös felmérésében.

Bari Máriusz Tech

Elemzők szerint 2010-re belassulhat a szélessáv

Várhatóan lelassul az amerikai világháló 2010-re az interaktív és videoanyagokban gazdag weboldalak aktív használata miatt, mondják a Nemertes Research üzleti elemzői.