szerző:
techline.hu
Tetszett a cikk?

A Thoosje Sidebarral kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy nem azonos a Vista hasonló elnevezésű...

A Thoosje Sidebarral kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy nem azonos a Vista hasonló elnevezésű moduljával, így sajnos nem használhatjuk ugyanazokat a gadgeteket. Olyan áthidaló szoftver jelenleg nincs, ami ugyanazt nyújtaná, legfeljebb házilagos barkács módszerekről olvashatunk a különböző fórumokon, amelyek működése azért hagy némi kívánnivalót maga után, emellett a törvényes mivoltuk is megkérdőjelezhető.  A Vista eredeti oldalsó sávjával ellentétben, ahol is több ezer gadget közül válogathatunk, itt elég korlátozott a rendelkezésre álló kiegészítők száma, azonban a legnépszerűbb lehetőségek itt is megtalálhatók, és természetesen folyamatosan bővülnek. Többek között elérhetünk RSS olvasót, akkumulátor töltöttségi szintet jelző modult, időjárás-jelentőt, naptárat, jegyzetfüzetet, különböző keresőket és még sok más egyebet.

A szoftver telepítése egyszerű, az installálás végeztével egy enyhén áttetsző fekete sáv jelenik meg a képernyő jobb szélén, amelyet igény szerint a túloldalra is áthelyezhetünk, de a sáv mérete kötött. A gadgetek elhelyezéséhez a + gombra kell kattintani, és az ekkor megjelenő ablakból választhatjuk ki a használni kívánt elemeket, amelyekre egyszer kell rákattintani. A kattintás után nem azonnal az oldalsávon jelenik meg a gadget, hanem a képernyő közepén, ahonnan egyszerűen fogd és vidd módszerrel kell ráhúzni az oldalsávra. Az elemek sorrendjét ugyanezzel a módszerrel bármikor megváltoztathatjuk. Ennél a pontnál van némi hiányosság is, mivel a szoftver nem igazítja automatikusan a kihelyezett elemeket, ezért az is előfordulhat, hogy egymásra húzunk kettőt közülük, a program mégsem reklamál.

Sok apróság közül válogathatunk

A szoftver beállításainak a megváltoztatására két helyütt van lehetőség, a háttér színét az elemek hozzáadásánál, a Skins menüpont alatt változtathatjuk meg. A további beállításokat az oldalsávon, jobb kattintással a Preferences opciót választva érhetjük el. Itt egyrészt a levelezéshez tartozó fiók paramétereit kell megadni, persze csak akkor, ha a levélellenőrző mini alkalmazást is használjuk. A másik fülön ismét a külsőségek változtatására van mód, többek között módosíthatjuk az átláthatóságot és a színeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
techline.hu Tech

Vista extra XP-re

Két olyan program is napvilágot látott már, amelyek megoldják, hogy...

techline.hu Tech

Vista Start-menü az XP-hez

A Vista Start Menu elsősorban azoknak az XP felhasználóknak a szívét dobogtathatja meg...

Zavarba ejtően „utcai” lett a kanadai olimpiai csapat formaruhája

Zavarba ejtően „utcai” lett a kanadai olimpiai csapat formaruhája

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Pucér putyint ültettek arany wc-re a prágai orosz nagykövetség előtt

Biden: A Moszkvával szembeni szankciók súlyosabbak is lehettek volna

Biden: A Moszkvával szembeni szankciók súlyosabbak is lehettek volna